Σάββατο 26 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ ΣΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Σχέδιο δράσης των σωματείων για να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα

Στα γεμάτα μπαίνουν στη μάχη οι ταξικές δυνάμεις για την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, ενόψει της ΔΕΘ.

Μετά τη μαζική συνδικαλιστική σύσκεψη που οργάνωσε την Τετάρτη 23/8 η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Επιτροπές Αγώνα και Λαϊκές Επιτροπές από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία θα σηκώσουν και το κύριο βάρος της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου, προγραμματίζουν και σχεδιάζουν συσκέψεις εργαζομένων κατά κλάδο, περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, προκειμένου να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα.

Στόχος είναι το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ να αποτελέσει σταθμό στην προσπάθεια του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την άνοδο των αγώνων. Να ενισχυθεί με νέες δυνάμεις η πάλη για αναπλήρωση των απωλειών των εργαζομένων, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Στην πορεία προς το συλλαλητήριο, τα Σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης σχεδιάζουν μια σειρά πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι παρεμβάσεις για τα εργατικά ατυχήματα, καθώς και για τον ΟΑΣΘ. Επίσης, στη 1 και 2 Σεπτέμβρη προγραμματίζονται πικετοφορίες στις γειτονιές της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου, ήδη μια σειρά Σωματεία έχουν πραγματοποιήσει συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν ακόμη συνεδριάσεις των ΔΣ από τα κλαδικά σωματεία Χημικής Βιομηχανίας (28/8), Ενέργειας (30/8) Ιδιωτικών Κλινικών Β. Ελλάδας (4/9).

Γενικές Συνελεύσεις προγραμματίζονται ήδη από το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ) στις 30/8, το Συνδικάτο Οικοδόμων στις 4/9, καθώς και στον «Κυανό Σταυρό» (4/9) από το Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών.

Με στόχο την πλατιά συζήτηση με τους εργαζόμενους προγραμματίζονται και μια σειρά συσκέψεις: Από το Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια (28/8), την Ενωση Λογιστών (30/8), από τον Σύλλογο ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης με εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας (30/8) και συμβασιούχους (31/8) καθώς και από το Συνδικάτο Βιομηχανικού Επισιτισμού (6/9).

Το δε Σωματείο Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε ήδη τις περιοδείες σε χώρους δουλειάς του Κιλκίς και Πρακτορεία Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Από τη Δευτέρα συνεχίζει με περιοδείες σε ΙΘΑΚΗ, ΑΚΡΙΤΙΔΗ, ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ, SCA, MONDI, ΧΑΡΤΕΛ, ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ κ.λπ.

Στη Νάουσα

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, για την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής των εργαζομένων της περιοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, οργανώνει σύσκεψη την Πέμπτη 31/8, στις 19.30, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Για το Σάββατο 9/9 το Εργατικό Κέντρο δρομολογεί πούλμαν για τη Θεσσαλονίκη (αναχώρηση στις 16.30 από τα γραφεία του).

Στη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου με τη συμμετοχή και των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής έχει μπει και ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ». Με εξορμήσεις και συσκέψεις θα καλέσει τους αγρότες, να δώσουν αγωνιστικό «παρών» προβάλλοντας τις διεκδικήσεις τους για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω του εμπάργκο, για κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα να ξανακαλλιεργήσουν και να ζήσουν τις οικογένειές τους. Για 100% αποζημίωση της ζημιάς που υπέστησαν οι παραγωγές τους μέσα στον Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ