Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα αγώνα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

«

Από την πρώτη μέρα του σχολείου στον αγώνα για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά» είναι το μήνυμα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς τους αναπληρωτές. Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στην κατάσταση που διαμορφώνεται και φέτος, στις ανάγκες και τις διεκδικήσεις, καλώντας τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων στις 29 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Παιδείας και στις κατά τόπους Διευθύνσεις.

Στις άμεσες διεκδικήσεις που προβάλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών συμπεριλαμβάνεται το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας για όλους τους αναπληρωτές, εξίσωση των αδειών ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, έκδοση πάσο με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δωρεάν σίτιση για όλους, επίδομα στέγασης και θέρμανσης, επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

«Συμπαρατασσόμαστε με τους χιλιάδες συναδέλφους που και φέτος η κυβέρνηση τους οδηγεί στην ανεργία, επεκτείνοντας τις περικοπές προσωπικού μέσα από τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων και κατευθύνσεων», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, απαιτώντας: «Κανένας συνάδελφος αναπληρωτής - συμβασιούχος να μην απολυθεί. Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες. Να ξεκινήσει άμεσα η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία. Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο Ολοήμερο. Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία τμήματα ένταξης και οι τάξεις υποδοχής. Κάλυψη με παράλληλη στήριξη των 5.000 μαθητών που έχουν γνωμάτευση - ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή».

Οπως επισημαίνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το καθεστώς αδιοριστίας αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών στη μάχη της μόρφωσης των παιδιών, απαιτώντας άμεσα να πραγματοποιηθούν οι 30.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού και μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σημειώνει επίσης πως «μπορεί η στάση των ηγεσιών ΔΟΕ - ΟΛΜΕ να προκαλεί απογοήτευση, ακόμα και την οργή μας, η λύση όμως δεν βρίσκεται στην αποστασιοποίηση από τα σωματεία μας ή στη δημιουργία ξεχωριστών σωματείων των διάφορων υπο-ομάδων αναπληρωτών, που υπάρχουν στο χώρο. Είμαστε το πιο νέο κομμάτι στον κλάδο, έχουμε υποχρέωση μέσα από τη δυναμική συμμετοχή μας στα σωματεία να τα ζωντανέψουμε, να φέρουμε στο προσκήνιο τα αιτήματα και τις πραγματικές μας ανάγκες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας (2018-10-05 00:00:00.0)
Σήμερα η απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών (2018-03-16 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα (2016-06-04 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς (2014-09-13 00:00:00.0)
«Ανάλγητη πολιτική» απέναντι σε εκατοντάδες αναπληρωτές (2012-07-24 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις 14 Γενάρη (2011-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ