Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις σε προσωπικό

Με ελλείψεις σε δασκάλους Ειδικής Αγωγής και ειδικοτήτων, με κτιριακά προβλήματα και συγχωνεύσεις σχολείων, που οδηγούν σε δημιουργία πολυάριθμων τμημάτων, ξεκινά η σχολική χρονιά και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Παρά τους πανηγυρισμούς κυβέρνησης και δημοτικών αρχών, τα προβλήματα παραμένουν οξυμένα και για άλλη μια φορά οι επιπτώσεις της πολιτικής υποχρηματοδότησης θα σκάσουν στις πλάτες μαθητών και γονιών.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί σε μια σειρά από σχολεία είναι η εικόνα του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη, που προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Στο συγκεκριμένο σχολείο η σχολική χρονιά ξεκινά με έλλειψη 4 δασκάλων Ειδικής Αγωγής (την περσινή σχολική χρονιά τοποθετήθηκαν γύρω στο Γενάρη), με έλλειψη δασκάλων ειδικοτήτων και με πολύ έντονα κτιριακά προβλήματα, καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης που είναι απαραίτητες για την ασφάλεια και υγεία των παιδιών.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, παρότι το σχολείο έχει 10 χρόνια ζωής, εξαιτίας κακοτεχνιών αλλά και έλλειψης συντήρησης, στα ταβάνια υπάρχουν ετοιμόρροποι σοβάδες που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των παιδιών, με προφανείς κινδύνους ακόμα και για τη σωματική τους ακεραιότητα. Τα μαρμάρινα δάπεδα σε ορισμένα σημεία έχουν φουσκώσει και πολλά σοβατεπί έχουν αποκολληθεί. Τα κουφώματα σε πολλές αίθουσες παρουσιάζουν προβλήματα, με αποτέλεσμα το χειμώνα να υπάρχουν μεγάλες απώλειες θερμότητας και τα παιδιά με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να παγώνουν. Εξωτερικά, τοίχοι έχουν φουσκώσει από την υγρασία εξαιτίας κακοτεχνιών της σκεπής, ενώ η αυλή και το γήπεδο είναι σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμού των παιδιών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του δήμου ότι έως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα προβλήματα θα είχαν επιλυθεί, τελικά δεν έγινε τίποτα.

Οι γονείς απαιτούν εδώ και τώρα κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό και επίλυση των κτιριακών προβλημάτων.

Ενώ Ερώτηση για το θέμα, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής. Ρωτούν σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα συντήρησης του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προβλήματα στη συντήρηση και επισκευή κτιρίων σχολείων (2014-09-30 00:00:00.0)
Ακατάλληλα σχολεία στο Βόλο (2014-08-29 00:00:00.0)
Εκρηκτικά τα προβλήματα (2009-10-09 00:00:00.0)
Γονείς και μαθητές απαιτούν ασφαλή σχολικά κτίρια (2009-07-30 00:00:00.0)
Παρέμβαση για το... σχολείο - καφενείο στο Χορτιάτη (2002-09-20 00:00:00.0)
Νούμερο ένα πρόβλημα η έλλειψη σχολικών κτιρίων (1996-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ