Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Συναυλία αλληλεγγύης

Συναυλία αλληλεγγύης με τους πολιτικούς κρατούμενους και τους γονείς τους, ενάντια στα λευκά κελιά της Τουρκίας, διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη, 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Συκεών, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Πολιτικών Κρατουμένων Τουρκίας - Κουρδιστάν. Η Συναυλία θα δοθεί από το μουσικό γκρουπ YORUM με τη συμμετοχή του Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Οι οργανωτές της εκδήλωσης επισημαίνουν ότι από τη δολοφονική επίθεση των οργάνων του στρατοκρατικού καθεστώτος της Αγκυρας σε 20 φυλακές, στις 19-22 Δεκέμβρη 2000 μέχρι σήμερα, έχουν πεθάνει 64 μάρτυρες του λαϊκού κινήματος. Η σημερινή συναυλία αποτελεί φόρο τιμής σ' αυτούς και παράλληλα καταδίκη της κρατικής τρομοκρατίας που εφαρμόζεται σε βάρος των λαών.

Τα τραγούδια του γκρουπ «Γιορούμ» στρέφονται ενάντια στην εξουσία και σ' αυτούς που θέλουν το λαό χωρίς ταυτότητα, χωρίς οργάνωση. Οι συναυλίες τους είναι πάντα εκτός από πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις. Τα ΜΜΕ ονόμασαν το γκρουπ «Γιορούμ» «Τραγουδιστές των Φυλακών». Το συγκρότημα, παρά τις καταπιέσεις και απαγορεύσεις δε σταμάτησε ποτέ τον αγώνα για τα συμφέροντα των λαών, μέσα από τους στίχους των τραγουδιών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ