Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
«Ο Μπιν Λάντεν απλώς είναι ένα βήμα»...

Καταδρομικό του 7ου στόλου έτοιμο για δράση

Associated Press

Καταδρομικό του 7ου στόλου έτοιμο για δράση
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Δε θα μπορούσε οι οιωνοί να είναι πιο εύγλωττοι όσον αφορά στη διάχυση του πολέμου που έχουν κηρύξει οι Αμερικανοί. Ο υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, σε χτεσινές του δηλώσεις προς αμερικανικά τηλεοπτικά μέσα, τόνισε, εν αναμονή της απάντησης των Ταλιμπάν, ότι ακόμη και εάν ο Μπιν Λάντεν δεν ήταν εκεί, η «οργάνωση» που διαπράττει αυτές τις ενέργειες θα είναι εκεί. Συνεπώς το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από τον ίδιο τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας διευκρίνισε ότι η παράδοση ή σύλληψη του Μπιν Λάντεν είναι ευπρόσδεκτη, όμως, δε θα είναι αρκετή ώστε να εξαλείψει «όλους τους λογαριασμούς» προς αυτούς που προσφέρουν καταφύγιο σε τρομοκράτες ή σε οργανώσεις όπως αυτή που ανήκει ο Μπιν Λάντεν. «Ολοφάνερα κάποιος ξεκινά ένα ταξίδι κάνοντας το πρώτο βήμα, και αυτός (ο Μπιν Λάντεν) θα είναι απλώς ένα βήμα», τόνισε ο Ράμσφελντ προς πολλούς αποδέκτες...

Εξάλλου, αξιωματούχοι του Πενταγώνου, σύμφωνα με το CNN, διευκρίνισαν χτες ότι η παράδοση, οικειοθελώς ή μη, του Μπιν Λάντεν δε θα είναι αρκετή για να αποτρέψει μία στρατιωτική επίθεση κατά της τρομοκρατίας και ότι «ο νέος πόλεμος» της Αμερικής θα διεξαχθεί υπό αυστηρά μυστικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της πολύ αυστηρής απαγόρευσης διάδοσης πληροφοριών προς τον Τύπο, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ετσι, οι μεθοδευόμενες και πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις, που πρόκειται να λάβουν χώρα - άγνωστο πότε - έχουν σχεδιαστεί «πολύ προσεκτικά και έχουν χωριστεί σε πολλά τμήματα», ούτως ώστε ο μικρότερος δυνατός αριθμός ανθρώπων να μπορεί να έχει κάποια πρόσβαση στα ολοκληρωμένα σχέδια πολέμου, τόνισαν πηγές του Πενταγώνου, σύμφωνα με το CNN. Σύμφωνα πάντα με αυτές τις πηγές, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, υπό τον Τζορτζ Ουόκερ Μπους, αποφάσισε να μην αφήσει να γίνουν γνωστές ακόμη και πληροφορίες ρουτίνας, όπως χαρακτηρίζονται από τους στρατιωτικούς, προκειμένου να μην αποδειχτούν κατά τι χρήσιμες στο μέλλον σε πιθανούς τρομοκράτες. «Θέλω να ξεκαθαρίσω σε κάθε Αμερικανό πολίτη ότι αυτή η κυβέρνηση δε θα συζητά κανένα σχέδιο που έχει ή δεν έχει», τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε με κανέναν τρόπο, για καθένα που φορά τη στολή των Ηνωμένων Πολιτειών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ