Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
Εμπλέκει την Κύπρο ο Γούλσεϊ, διαψεύδει η Λευκωσία

ΡΩΜΗ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Στην Κύπρο έχει «καταθέσει το θησαυρό του» ο Σαουδάραβας Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον οποίο οι ΗΠΑ θεωρούν «κύριο ύποπτο» για τις επιθέσεις της περασμένης Τρίτης στις ΗΠΑ, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Ρεπούμπλικα ο πρώην διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), Τζέιμς Γούλσεϊ.

Μιλώντας για χώρες - «φορολογικούς παραδείσους», ο Γούλσεϊ είπε στην εφημερίδα πως «η χειρότερη είναι η Κύπρος. Η Κύπρος θέλει να μπει στην ΕΕ κι εμείς συμβουλεύσαμε τους φίλους μας στις Βρυξέλλες να επισκεφθούν το νησί και να τους πουν: "Στην ΕΕ θα μπείτε, αλλά σε 300-400 χρόνια, εκτός αν μας δώσετε αμέσως πληροφορίες για τα χρήματα του Μπιν Λάντεν. Είναι μια συμβουλή στους Ευρωπαίους φίλους μας"».

Η κυπριακή ηγεσία απάντησε στον Γούλσεϊ σε έντονους τόνους: Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, είπε ειρωνικά ότι ο πρώην διευθυντής της CIA «πρέπει να τιμωρηθεί από τους προϊσταμένους του με 400 χρόνια φυλάκιση για αμέλεια, γιατί, όπως ανέφερε, ενώ γνώριζε ότι ο θησαυρός του Οσάμα Μπιλ Λάντεν βρισκόταν στην Κύπρο, δεν τον ζήτησε». Χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς του Γούλσεϊ«ανυπόστατους και εντελώς απαράδεκτους», εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης αναρωτήθηκε «ποιους σκοπούς θέλουν να εξυπηρετήσουν αυτήν την περίοδο». Μέλος της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας φέρεται να δήλωσε προς την κυπριακή κυβέρνηση πως οι εκτιμήσεις Γούλσεϊ«δεν εκφράζουν» την Ουάσινγκτον. Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ανέφερε πως «θα διερευνήσει» τις κατηγορίες αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ