Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΝΑΤΟΪΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΖΟΖΕΦ ΡΑΛΣΤΟΝ
«Αναπόφευκτες οι απώλειες στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ»

ΒΙΕΝΝΗ.-

Ο διοικητής των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη, Αμερικανός στρατηγός Τζόζεφ Ράλστον, προέβη χτες σε μία διόλου τυχαία «πρόβλεψη» εν είδη προειδοποίησης. Κατά την εξαπόλυση των επιχειρήσεων αντιποίνων, είπε, οι απώλειες στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δε θα είναι απλώς πιθανές αλλά «αναπόφευκτες»!

«Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε ότι δε θα είναι μια ακίνδυνη επιχείρηση αυτή για την οποία ξεκινάμε. Θα υπάρξουν απώλειες. Δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε μία επιχείρηση με μηδενικές απώλειες», είπε ο στρατηγός Ράλστον σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στη Βιέννη. Ο ίδιος στρατηγός επέσεισε την προσοχή των δημοσιογράφων στο χαρακτήρα των αντιποίνων που σκοπεύει να εξαπολύσει η Ουάσιγκτον, υπενθυμίζοντας πως δεν πρόκειται για ένα απλό ή μόνον χτύπημα, αλλά «για μία συνεχή προσπάθεια για μακρό χρονικό διάστημα από όλη τη διεθνή κοινότητα».

Το ίδιο 24ωρο, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον δήλωνε στους «Φαινάσιαλ Τάιμς» πως οι ΗΠΑ μπορούν αν δράσουν μόνες τους αλλά... «το ΝΑΤΟ έχει την ηθική υποχρέωση να τις βοηθήσει στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ