Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόκληση η παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην περιοχή

Στη Λιβαδειά σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ, ενημερώνεται... για την κατάσταση των προσφύγων

Τη Λιβαδειά επισκέπτεται σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, προκειμένου, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη δημοτική αρχή, να ενημερωθεί σχετικά με το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και υποψηφίων μετεγκατάστασης στην περιοχή.

Την επίσκεψη καταγγέλλει η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι αποτελεί πρόκληση, ο διπλωματικός εκπρόσωπος του κράτους που με τις επεμβάσεις του έχει προκαλέσει εκατομμύρια προσφύγων, δήθεν να ενδιαφέρεται για αυτούς.

Στην ανακοίνωσή της, η Οργάνωση του Κόμματος αναφέρεται και στις ευθύνες της δημοτικής αρχής, το «γνήσιο τέκνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμπλέκει ακόμη πιο βαθιά τη χώρα μας, μέσω των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών, στους άγριους πολέμους».

«Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με το θράσος και την υποκρισία των δύο πλευρών που συναντώνται για να συζητήσουν για την προσφυγιά. Εδώ γίνεται περισσότερο από ποτέ πραγματικότητα η ρήση του λαού μας "να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι"», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΤΟ Λιβαδειάς και συνεχίζει:

«Σε μία περίοδο που μυρίζει μπαρούτι στη χώρα μας, η δημοτική αρχή Λιβαδειάς φέρει τεράστιες ευθύνες και είναι υπόλογη μέσω των επιλογών της, απέναντι στον Λιβαδείτικο λαό, που σπεύδει να υποδεχτεί τον εκπρόσωπο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην πόλη.

Σε κάθε περίπτωση, η αντιμετώπιση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού δεν λύνεται με συσκέψεις ιδιαίτερα μεταξύ αυτών που ευθύνονται για την προσφυγιά και τη μετανάστευση μέσω των πολιτικών που ακολουθούν, δεν μπορεί να υπάρχει λύση ή έστω ανακούφιση του προβλήματος, όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι στην περιοχή και παραμένουν σε ισχύ οι συγκεκριμένες αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ο αγώνας για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού είναι αγώνας ενάντια στον πόλεμο, στον καπιταλισμό, είναι δυνάμωμα της πάλης του λαού ενάντια στη συμμετοχή κι εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που, ανάμεσα στα πολλά δεινά για τους λαούς, ευθύνονται για τους χιλιάδες πρόσφυγες και ξεριζωμένους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ