Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΤΥΦΩΝΑΣ «ΙΡΜΑ»
Εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΑΪΑΜΙ.--

Τα αδύνατα σημεία υποδομών των ΗΠΑ σε δίκτυα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος αποκαλύπτει το πρόσφατο σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα «Ιρμα» σε περιοχές των πολιτειών Φλόριντα, Τζόρτζια και Νότια Καρολίνα. Από το Σάββατο έως χτες παρέμεναν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα πάνω από 13.000.000 νοικοκυριά (πάνω από τα δύο τρίτα του συνόλου του πληθυσμού της πολιτείας) και 1.300.000 στην πολιτεία της Τζόρτζια, με συνέπεια ανάμεσα στα άλλα να ανακοινωθεί η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν ότι η αποκατάσταση των βλαβών στα συστήματα ηλεκτροδότησης θα χρειαστεί μέρες, αν όχι βδομάδες...

Σημαντικά είναι επίσης τα προβλήματα στη λειτουργία νοσοκομείων και κλινικών καθώς αρχίζουν να γίνονται αισθητές οι πρώτες ελλείψεις σε καύσιμα, που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία γεννητριών.

Από τους συνολικά 35 ανθρώπους που σκότωσε, στο πέρασμά του, ο τυφώνας «Ιρμα» όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε νησιά της Καραϊβικής, 6 χάθηκαν στη Φλόριντα, 3 στην Τζόρτζια και 1 στη Νότια Καρολίνα. Στα νησάκια Κις της Φλόριντα χτες έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το αεροπλανοφόρο «Abraham Lincoln» του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων και να τροφοδοτήσει τους διψασμένους και αποκομμένους κατοίκους με νερό και είδη πρώτης ανάγκης.

Χτες επίσης ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Ε. Μακρόν, επισκέφτηκε τις γαλλικές κτήσεις στην Καραϊβική (Γουαδελούπη, Σαν Μαρτίν κ.λπ)., προκειμένου να διασκεδάσει τις κριτικές ότι οι κρατικές υπηρεσίες αδράνησαν και σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ