Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΣΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Καθήκον των συνδικάτων να ορθώσουν τείχος αλληλεγγύης κόντρα στον ιμπεριαλισμό

Στο βήμα της Διεθνούς Συνάντησης αλληλεγγύης στους εργάτες της Συρίας ο γγ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Μαυρίκος
Στο βήμα της Διεθνούς Συνάντησης αλληλεγγύης στους εργάτες της Συρίας ο γγ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Μαυρίκος
Την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας στους εργαζόμενους και το λαό της Συρίας εξέφρασε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ που βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Συρία. Την Κυριακή, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τη Συνομοσπονδία Εργαζομένων Συρίας και το Εργατικό Κέντρο Δαμασκού. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, συμμετείχε στη Διεθνή Συνάντηση Αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους και το λαό της Συρίας, που διοργάνωσαν στη Δαμασκό η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Συρίας και η Ενωση Αραβικών Συνδικάτων.

Τη σταθερή στάση της ΠΣΟ στο πλευρό του λαού της Συρίας υπενθύμισε ο Γιώργος Μαυρίκος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, μιλώντας στη συνάντηση. Συνόψισε μια σειρά πρωτοβουλίες και δραστηριότητες μέσα από τις οποίες οι δυνάμεις της ΠΣΟ εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο λαό και τους εργαζόμενους, που τα τελευταία έξι χρόνια βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού. Ξεκαθάρισε πως το συνδικαλιστικό κίνημα που έχει ταξική γραμμή πάλης θα συνεχίσει να δρα στην ίδια κατεύθυνση, υπερασπιζόμενο το δικαίωμα του συριακού και κάθε άλλου λαού να αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον του.

Την αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας στο λαό της Συρίας μετέφερε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Πέρρος. «Χαιρετίζουμε τα αδέρφια μας της Συνομοσπονδίας της Συρίας και τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στην τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών», σημείωσε. Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου γίνονται μάρτυρες της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας που αιματοκυλά τη Συρία, αλλά και της εξάπλωσης των πολεμικών εστιών σε όλο και περισσότερες περιοχές, στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη, την Κορέα, ακόμη και τη Βενεζουέλα. Επισήμανε πως η ΕΕ ενισχύει τη στρατιωτικοποίησή της, την ίδια στιγμή τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων. «Ιμπεριαλιστικός πόλεμος και αντεργατικές πολιτικές είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος», ξεκαθάρισε.

Στο φόντο αυτό, αναφέρθηκε στη δράση των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και ιδιαίτερα στο διήμερο αντιιμπεριαλιστικής δράσης που οργανώθηκε τον περασμένο Ιούνη, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της GFTU Συρίας, και κατέληξε σε πρόγραμμα νέων πρωτοβουλιών.

«Είναι καθήκον των συνδικάτων του κόσμου να ορθώσουν ανάστημα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Να καταγγείλουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων σε αυτόν. Τώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα για το δικαίωμα των λαών να χτίσουν το μέλλον τους χωρίς επεμβάσεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πέρρος και κάλεσε σε δυνάμωμα της αλληλεγγύης και του διεθνισμού «για τη νίκη των εργαζομένων του κόσμου ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ