Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
Στο υπουργείο Υποδομών για τις συνδυασμένες μεταφορές...

Οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα και ειδικά στον τομέα των υποδομών και συνδυασμένων μεταφορών συζητήθηκαν κατά τη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε «σε πολύ φιλικό κλίμα και αποτελεί την επισφράγιση μιας εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες». Ακόμη σημειώνεται ότι «τόσο ο κ. Σπίρτζης όσο και ο κ. Πάιατ συμφώνησαν ότι έχουν δημιουργηθεί γόνιμες συνθήκες», ώστε οι αμερικανικές επενδύσεις στους παραπάνω τομείς «να μπουν σε τροχιά υλοποίησης» και τέλος συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτική επικοινωνία των δύο πλευρών, προκειμένου «να παρακολουθείται η πρόοδος και να δίδεται η απαραίτητη ώθηση στις επικείμενες επενδυτικές δραστηριότητες».

Η παραπάνω συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που επιχειρήσεις αμερικανικών συμφερόντων εκδηλώνουν έντονη κινητικότητα στη χώρα μας, ενώ το τελευταίο διάστημα ο Αμερικανός πρέσβης με δημόσιες τοποθετήσεις του δηλώνει ανοιχτά την πρόθεση των ΗΠΑ για «αναβάθμιση» του περιφερειακού ρόλου της Ελλάδας, ως «κόμβου» μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων. Εκτός από το έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον για τον τομέα της Ενέργειας τόσο στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης όσο και στην εμπορία LNG, ο Τ. Πάιατ έχει τοποθετηθεί και για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την επικείμενη ιδιωτικοποίησή του, αποκαλύπτοντας ότι τουλάχιστον μια αμερικανική εταιρεία ενδιαφέρεται να το αποκτήσει.

Ειδικά για την Αλεξανδρούπολη στην πρόσφατη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» υπογράμμισε με έμφαση την αμερικανική υποστήριξη στην ιδέα «ανάπτυξης της Αλεξανδρούπολης ως ενεργειακού κόμβου και επίσης ενός κόμβου μεταφορών», εκφράζοντας επίσης την υποστήριξή του στο σχέδιο σύγχρονης σιδηροδρομικής σύνδεσης της πόλης με τη Βουλγαρία και τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ