Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΣ»
Γονείς και αθλούμενοι να κινητοποιηθούν για να μην περάσει το κλίμα τρομοκρατίας

Στα όσα απαράδεκτα και επικίνδυνα συμβαίνουν στον «Πανελλήνιο ΓΣ» αναφέρθηκε χτες σε δηλώσεις του στο ρ/σ «Ραδιόφωνο 24/7» ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι με ευθύνη της προσωρινής διοίκησης Πρωτοδικείου, στο Σύλλογο της Κυψέλης επικρατεί μια απαράδεκτη κατάσταση, που περιλαμβάνει αναίτιες και παράνομες απολύσεις προπονητών, καταγγελίες από γονείς αθλητών για προπηλακισμό και επιθέσεις τραμπουκισμού, ακόμα και για ρατσιστικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών μεταναστών. Μάλιστα, με αφορμή αυτήν την κατάσταση, το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού πριν μερικές μέρες.

Μιλώντας χτες σε εκπομπή στο «Ραδιόφωνο 24/7», ο Θ. Παφίλης επισήμανε πως αν και η προσωρινή διοίκηση έχει ως ρόλο την εκπροσώπηση σε δικαστικές υποθέσεις στη διενέργεια αρχαιρεσιών, αντ' αυτού έχει δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας. «Απέλυσαν προπονητές και έφεραν άλλους, κατάργησαν τμήματα και συμπεριφέρονται με σκαιότατο τρόπο στους γονείς που διαμαρτύρονται. Και όλα αυτά παράνομα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως τα όσα συμβαίνουν φανερώνουν ότι κάποιοι έχουν φτιάξει ένα κλαμπ που ενδεχομένως να έχει και άλλες στοχεύσεις. Κατήγγειλε ότι υπάρχει κλίμα στρατιωτικού αυταρχισμού και απειλούνται όσοι διαμαρτύρονται, με φράσεις όπως «είσαι τελειωμένος», «κάτσε προσοχή όταν μου μιλάς», ακούγονται επίσης ρατσιστικές φράσεις όπως «πολύ μαύρο κυκλοφορεί εδώ μέσα που πρέπει να αραιώσει», ενώ απαγορεύεται σε προπονητές να μιλούν σε γονείς.

«Να ξέρουν πάντως πως όλα αυτά δεν θα περάσουν. Και αυτό γιατί θα κινητοποιηθεί ο κόσμος που πάει τα παιδιά του εκεί για άθληση και δυστυχώς πληρώνει γι' αυτό, αλλά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά γιατί θέλει να τους δώσει μια διέξοδο. Ο "Πανελλήνιος" είναι ένα καλό φυτώριο για τον αθλητισμό, ένας χώρος μοναδικός στο κέντρο της Αθήνας, που καλύπτει πολλές συνοικίες και δεν είναι τσιφλίκι κανενός για να εφαρμόζει τέτοιου είδους ακραίες συμπεριφορές, που δεν ξέρουμε πού αποσκοπούν. Μπροστά μας είναι στις 2 Οκτώβρη ο ορισμός απ' το Πρωτοδικείο της νέας διοίκησης και από εκεί και πέρα είναι θέμα του υπουργείου και άλλων παραγόντων του αθλητισμού να παρέμβουν», δήλωσε ο Θανάσης Παφίλης. Παράλληλα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου θα πρέπει να πάρουν θέση.

Εξώδικο 11 προπονητών προς τη διοίκηση του «Πανελλήνιου ΓΣ»

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, αποτελεί το εξώδικο που έστειλαν την περασμένη Δευτέρα προς την προσωρινή διοίκηση του Συλλόγου 11 προπονητές, που το τελευταίο διάστημα έχουν απολυθεί απ' τον Σύλλογο. Το συγκεκριμένο, εκτός απ' τη διοίκηση του «Πανελλήνιου», εστάλη και στον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, τη ΓΓΑ και στις αντίστοιχες Ομοσπονδίες. Οι προπονητές κατηγορούν τη διοίκηση ότι προχώρησε σε άκυρη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση, την οποία δεν αποδέχονται κι επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, τα όσα συμβαίνουν από πλευράς διοίκησης δημιουργούν αρκετά ερωτήματα, όπως δυνάμει ποιας απόφαση το ΔΣ αποφάσισε τόσες απολύσεις προπονητών, αν η κάθε απόλυση αποφασίστηκε αιτιολογημένα ή εάν τέτοιου είδους αποφάσεις υπάγονται στις αρμοδιότητες και τα δικαιώματα μιας προσωρινής διοίκησης. Επίσης, καταγγέλλουν και τις προσπάθειες συκοφάντησης των ίδιων και του έργου τους από μέλη της διοίκησης του Πανελληνίου. Την εξώδικη διαμαρτυρία υπογράφουν οι: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Παρασκευή Μανιάτη, Ελένη Κανελλοπούλου, Αντώνιος Σαδούκας, Νεκτάριος Ρούπακας, Γεωργία - Ολανέμι Αγιλάρα, Χρήστος Μποφίλιος, Ιωάννα Καστόρη, Κωνσταντίνος Μπακανδρέας, Πέτρος Κατσαμπάνης.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία που δημοσιοποιούνται αναδεικνύουν δηλώσεις του Βασίλη Ζερβουδάκη, πρώην πρόεδρου απ' το 2010 έως το 2016, ο οποίος κάνει λόγο για τραμπουκισμούς στη ΓΣ του Συλλόγου σε όποιον διαφωνούσε με τους νυν διοικούντες, διαγραφές μελών με απίθανες προφάσεις και ακραίες συμπεριφορές.

Η προσωρινή διοίκηση του «Πανελληνίου» κάνει λόγο για συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

Μιλώντας στο «Ραδιόφωνο 24/7», ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανέφερε πως εξετάζει πολύ σοβαρά τα όσα ανάφερε στην Επίκαιρη Ερώτηση ο Θ. Παφίλης, σημειώνοντας παράλληλα πως «θα δοθεί λύση στο πλαίσιο του αθλητικού νόμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ