Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΛΑΟΙ
Να μην εφαρμοστεί το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

Χριστόφορος Σκεπετάρης, μέλος ΔΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

«Κατ' αρχήν πρέπει να εκφράσουμε τη λύπη μας για τα αθώα θύματα της Νέας Υόρκης και τη συμπάθειά μας στον αμερικανικό λαό που δοκιμάζεται εξαιτίας αυτού του τραγικού γεγονότος.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι σαν Ελληνες και σαν εργαζόμενοι πρέπει να συμφωνήσουμε και να ανεχθούμε την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ. Είμαστε αντίθετοι στην απόφασή τους να κηρύξουν κατάσταση πολέμου ενάντια σε χώρες, αλλά και σε λαϊκά κινήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό μπαίνουν στο στόχο τους χώρες στρατηγικής σημασίας, Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ, αραβικές χώρες με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Πρέπει να δείξουμε επίσης την αντίθεσή μας στην ενεργοποίηση του άρθρου 5 με πρόσχημα μόνο υποψίες. Πρέπει οι ΗΠΑ να δείξουν σύνεση, διότι κινδυνεύει η ειρήνη και η ασφάλεια σε μεγάλες περιοχές του πλανήτη.

Τέλος ας μην ξεχνούμε ότι οι ίδιοι οι Αμερικανοί δημιουργούν και εκπαιδεύουν τρομοκράτες σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, φτάνοντας μέχρι τα Βαλκάνια (όπως ο UCK). Για τη χώρα μας οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές, αν δεν αντισταθούμε με αποφασιστικότητα - και κάτω από το πρόσχημα της υπεράσπισης της έννομης τάξης διεθνώς, θα υποστούμε κατάργηση δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ