Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΛΑΟΙ
Να ανατρέψουμε τα εγκληματικά σχέδια

Τάσος Φωτόπουλος, συνδικαλιστής ΟΤΕ

«Κατ' αρχάς θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για τα χιλιάδες θύματα που άφησε πίσω του το τρομοκρατικό πλήγμα που εκδηλώθηκε στη Ν. Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Είναι και αυτά θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Η εγκληματική αυτή ενέργεια εκδηλώθηκε σε μια περίοδο, όπου η οικονομική ύφεση έκανε την εμφάνισή της στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία, η αμερικανική "υψηλή" τεχνολογία υποχωρούσε (με χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων κτλ.), οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί είχαν οξυνθεί στην προσπάθεια ελέγχου των "δρόμων του πετρελαίου", αλλά ταυτόχρονα και σε μια περίοδο όπου τα κινήματα των λαών κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης βρίσκονταν σε τροχιά ανάπτυξης.

Η ηγεσία των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τους άλλους ιμπεριαλιστές, με πρόσχημα την "τρομοκρατία" αναπτύσσουν και κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους ενάντια στις χώρες, στους λαούς και στα λαϊκά κινήματα που αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Η χώρα μας στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει τη θέση της στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα, συγχρονίζεται μαζί τους, προσφέροντας πολιτική και στρατιωτική στήριξη.

Για το λαό μας και ειδικότερα για το εργατικό κίνημα, οι συνέπειες θα είναι μεγάλες, τόσο στο επίπεδο των δημοκρατικών και πολιτικών ελευθεριών, όσο και στο επίπεδο των μισθών, των εργασιακών σχέσεων, του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, των μαζικών απολύσεων κ.α.

Η εργατική τάξη των καπιταλιστικών χωρών, τα διάφορα κοινωνικά κινήματα έχουν καθήκον να απαντήσουν σε αυτή την παγκόσμια πρόκληση και να τη σταματήσουν. Να ανατρέψουν τα εγκληματικά σχέδια και τους φορείς που τα προκαλούν. Και η αλληλεγγύη που πρέπει να αναπτυχθεί είναι μια στέρεα βάση που μπορούν να πατήσουν.

Ο "πολιτισμός" που μας θέλει δεμένους "ζωντανούς ή νεκρούς", δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ