Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΛΑΟΙ
Ο «νέος πόλεμος» κατά της οικουμένης

Εθνοφρουρός σε περιπολία στη Νέα Υόρκη

Associated Press

Εθνοφρουρός σε περιπολία στη Νέα Υόρκη
Σχεδόν δύο βδομάδες τώρα ακούμε ότι ο κόσμος άλλαξε μορφή μετά τα καταστροφικά γεγονότα της 11 Σεπτέμβρη. Για την ακρίβεια, πράγματι ο κόσμος άλλαξε. Αλλαξε από τη στιγμή που ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Ουόκερ Μπους εμφανίστηκε στις οθόνες και των πέντε ηπείρων και κήρυξε τον πόλεμο, όχι μόνο σε αυτούς που κατά την αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι υπαίτιοι για τις «τρομοκρατικές επιθέσεις» αλλά και για οποιονδήποτε τούς υποθάλπει... κατ' εξακολούθηση, αλλά και για οτιδήποτε και οποιονδήποτε, που οι Αμερικανοί πρωτίστως θεωρούν «τρομοκράτη» και «τρομοκρατία».

Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε μέσα σε «πνεύμα ενότητας» και από εκείνη τη στιγμή άρχισε ο απόπλους των αεροπλανοφόρων, δόθηκε η έγκριση από το Κογκρέσο για εκταμίευση 40 δισ. δολαρίων προς τις αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις και το υπουργείο Αμυνας ώστε να αρχίσουν οι προετοιμασίες για το «νέο πόλεμο». Προετοιμασίες που εξ όσων γνωρίζουμε ήδη είχαν δρομολογηθεί από το στρατιωτικό κατεστημένο σε συνεργασία με τους «συμμάχους» των Ηνωμένων Πολιτειών, υπό την ονομασία «Επιχείρηση Χωρίς Ορια Δικαιοσύνη» - (Operation Infinite Justice).

Μέσα στη γενική ομοθυμία περί πολέμου που έχει καλλιεργηθεί τεχνηέντως - όπως η αναγγελία ενός σχολιαστή ειδήσεων ότι οι ΗΠΑ «έχασαν την παρθενιά τους» στις 8.48 το πρωί της Τρίτης της 11 του Σεπτέμβρη, όταν το πρώτο αεροπλάνο έπεσε στο βόρειο πύργο του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου - στον αμερικανικό λαό που δεν έχει ακόμη προλάβει να θάψει τους νεκρούς του και να μπορέσει να συνέλθει από το σοκ, τα πάντα φαίνονται πια να είναι εφικτά. Οπως και η κήρυξη πολέμου, που όμως δεν είναι κάτι νέο, αφού η επίθεση της περασμένης Τρίτης επουδενί δεν ήταν Περλ Χάρμπορ, αλλά ένας πόλεμος που μαίνεται εδώ και δεκαετίες, και δεν έχει άλλο στόχο από την «κατάληψη» όλων αυτών των χωρών του άξονα από τη Λιβύη έως το Αφγανιστάν, με τα τόσο πλούσια υπεδάφη σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ορυκτά κ.ά., που αποτελούν τις πολύτιμες φλέβες χρυσού για τις παγκόσμιες πολυεθνικές εταιρίες και κυρίως για τις επονομαζόμενες «Επτά Αδελφές», τις επτά μεγαλύτερες πολυεθνικές του πετρελαίου που όλως τυχαίως οι περισσότερες έχουν έδρα τους τις Ηνωμένες Πολιτείες...

Από τη «Χωρίς Ορια Δικαιοσύνη» στον «Ευγενή Αετό»

Αμφίβια οχήματα για τη μεταφορά πεζοναυτών

Associated Press

Αμφίβια οχήματα για τη μεταφορά πεζοναυτών
Υπό αυτό το πρίσμα, και πάλι - δυστυχώς - δε θα πρέπει να προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι εκτός από το ίδιο το Αφγανιστάν - που είναι η καρδιά της Ασίας - οι Αμερικανοί αξιωματούχοι φωτογραφίζουν, χωρίς όμως ποτέ να κατονομάζουν 40 με 50 χώρες που πιθανώς θα δεχτούν τη μήνι των Αμερικανών αλλά και των συμμάχων τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σχέδιο αυτής της πρώτης φάσης του πολέμου, που όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν στρατιωτικοί αναλυτές θα διεξαχθεί κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον - αναλυτές, αφού στην επίσημη πληροφόρηση υπάρχει «μπλακ άουτ» - η ανάπτυξη των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων θα είναι τέτοια που θα δίνει τη δυνατότητα στον Τζορτζ Μπους να έχει το μέγιστο αριθμό των εναλλακτικών λύσεων για την επίθεση που θα εξαπολύσει. Οι πληροφορίες αυτές αν και μοναδικές είναι πολύτιμες, καθώς τα πρώτα σχέδια επί χάρτου τουλάχιστον είναι εφάμιλλα του νέου αμυντικού δόγματος των ΗΠΑ, που επρόκειτο να κατατεθεί ολοκληρωμένο από τον υπουργό Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, στα τέλη του Σεπτέμβρη προς έγκριση. Ενα νέο αμυντικό δόγμα, που στηρίζεται στη νέα τεχνολογία, εισάγει τον πόλεμο των άστρων, αλλά και ρίχνει το ειδικό του βάρος στην Ασία...

Εκτός αυτών, όσον αφορά σε αυτά καθαυτά τα σχέδια πολέμου, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη άρθρο των βρετανικών «The Times», μεταξύ των κυβερνήσεων υφίσταται ήδη ένα εκπονημένο και απόλυτα μυστικό δεκαετές πλάνο «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Εννοείται από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και υπό την ονομασία «Επιχείρηση Ευγενής Αετός». Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το σχέδιο θα στηρίζεται σε μία παντελώς νέα στρατιωτική και διπλωματική στρατηγική, προκειμένου να καταστραφούν όλα τα δίκτυα, αλλά και οι μικροί πυρήνες οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης ανά την υφήλιο.

Οι πρώτες απώλειες του νέου πολέμου: Τα δημοκρατικά δικαιώματα

Προς πάσα «άγνωστη» κατεύθυνση

Associated Press

Προς πάσα «άγνωστη» κατεύθυνση
Αν λοιπόν αυτά προετοιμάζονται σε στρατιωτικό πεδίο, που παιανίζουν πιθανές εκατόμβες νεκρών, ένας ακόμη άξονας, όπως επίσης με σαφήνεια προσδιόρισαν οι ΗΠΑ και με «χαρά» ακολούθησαν και άλλες χώρες, είναι ο πολιτικός άξονας. Με άλλα λόγια, τον ασφυκτικό κοινωνικό έλεγχο.

Με τα προσχήματα που παρέχει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζον Ασκροφτ, «περί εσωτερικών εχθρών», ονοματίζοντας συνάμα την επίθεση της 11ης Σεπτέμβρη ως «την πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση της ιστορίας», παραφράζεται εάν όχι αγνοείται η ιστορία, ακόμη και η πιο πρόσφατη, όπου οι ΗΠΑ το 1988 βομβάρδισαν την περιοχή Χαλάμπια του βόρειου Ιράκ και πάνω από 5.000 έχασαν τη ζωή τους, ενώ μην ξεχνά κανείς την επιχείρηση Κόνδορ στη Λατινική Αμερική, όπως αναφέρει στο τελευταίο του βιβλίο ο Sven Lindquist.

Κατά το δοκούν η επίθεση ήταν «η χειρότερη τρομοκρατική επίθεση της ιστορίας», μόνο και μόνο για να νομιμοποιήσει μία σειρά από μέτρα, όπως τα μέτρα για τις πολιτικές δολοφονίες, που αίρουν το νόμο του Τζέραλντ Φορντ που απαγόρευε τη δολοφονία οιουδήποτε από τις αμερικανικές υπηρεσίες εκτός αμερικανικού εδάφους, όπως τη μαγνητοφώνηση και παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων οιουδήποτε, την παρακολούθηση όλων των χρηματικών συναλλαγών αλλά και την ενίσχυση της πρόσβασης των μυστικών υπηρεσιών σε εμπιστευτικά έγγραφα, για να παρακολουθούν, συλλαμβάνουν και εκδίδουν οικονομικούς πρόσφυγες αλλά και απλούς ξένους επισκέπτες στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, ολοένα και περισσότεροι νόμοι εκπονούνται με αιχμή τη λαβωμένη Νέα Υόρκη από τον κυβερνήτη της, Τζορτζ Πατάκι, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, προσδιορίζεται ένα νέο είδος εγκλήματος, «τρομοκρατικού εγκλήματος», όπου οι άνθρωποι θα κρίνονται ένοχοι εάν βρεθούν στοιχεία που συνηγορούν στο ότι σχεδίασαν «να τρομοκρατήσουν ή να εξαναγκάσουν τον πληθυσμό» ή «να επηρεάσουν την πολιτική» ή «να καθοδηγήσουν την κυβέρνηση»!

Με τις ΗΠΑ να καθοδηγούν το «νέο άρμα» αυτού του νέου βρώμικου πολέμου, δεκάδες άλλες χώρες προσχωρούν, είτε διά του πειθαναγκασμού είτε διά του εξαναγκασμού. Γνωρίζοντας πάραυτα, όπως έχει δείξει η ιστορία πολλάκις, ότι οι ΗΠΑ μόνο αθώες δεν είναι παρά το γεγονός ότι χιλιάδες παντελώς αθώοι Αμερικανοί πολίτες έχασαν βάναυσα τη ζωή τους. Προσχωρούν, σε αυτό το νέο είδος πολιτικής, στρατιωτικής και οικονομικής τρομοκρατίας, σε αυτό το «νέο πόλεμο» εμπνεύσεως και εκτελέσεως των ΗΠΑ. Αν και γνωρίζουν πολύ καλά, ότι οποιοδήποτε είδος «τρομοκρατίας» πρέπει να καταδικαστεί.


Χριστίνα ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιμένει αποχωρώντας ο Μπους (2009-01-13 00:00:00.0)
Συζητούν ως και αναβολή των εκλογών (2004-07-13 00:00:00.0)
Αλυσιδωτές επιθέσεις προτάσσουν ...«λύσεις» (2002-10-27 00:00:00.0)
Εν αναμονή επιθέσεων (2002-02-07 00:00:00.0)
Τα πάντα στο στόχαστρο (2001-10-13 00:00:00.0)
Τέλος εποχής για το δόγμα των «δύο πολέμων» (2001-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ