Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΛΑΟΙ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Ελπίζουμε στη ριζοσπαστική διαφοροποίηση των λαών

Ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε:

«Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες ότι από τις σημερινές κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορεί να υπάρξει βήμα αντίστασης προς μία κατεύθυνση διαφοροποίησης από την πολιτική των ΗΠΑ. Αν θα υπάρξει, θα υπάρξει μόνο κάτω από την ασφυκτική πίεση του λαϊκού κινήματος. Γι' αυτό θα πρέπει να αρχίσουμε ο καθένας στη γειτονιά του, στην εργασία του, παντού να συζητάμε για την αναγκαιότητα μεγάλων ενωτικών εκδηλώσεων ενάντια σε αυτήν την τυχοδιωκτική πολιτική.

Οσο κι αν υπάρχει μια διαφοροποίηση στις αποχρώσεις, στο πώς δηλαδή οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης αντιμετωπίζουν το ζήτημα, δε νομίζω ότι αυτές οι διαφοροποιήσεις μπορούν να αντιστρέψουν την πορεία της όλης προσπάθειας. Αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν μόνο οι κυβερνήσεις των μεγάλων χωρών, όμως δεν το κάνουν, κάθονται σιωπηρές και λένε "είμαστε Αμερικάνοι".

Επομένως, εμείς μπορούμε να ελπίζουμε σε διαφοροποιήσεις πολύ πιο ριζοσπαστικές, στο βαθμό που θα αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα στο εσωτερικό των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως αρχίζει και γίνεται στην Ιταλία, όπως ήδη γίνεται και στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι η ελληνική κυβέρνηση για να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό αρχίζει να λέει "όχι εν λευκώ" εξουσιοδότηση. Η τοποθέτηση αυτή βέβαια θα ήταν σε θετική κατεύθυνση αν το πίστευε κιόλας. Θα ήταν θετικό αν έπαιρναν ορισμένα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, αντίθετα όλες οι κινήσεις που κάνουν είναι απόλυτα σύμφωνες με την πολιτική των ΗΠΑ.

Πάντως, εμείς δεν "είμαστε Αμερικάνοι", είμαστε ένας λαός που έχει εμπειρίες από επεμβάσεις και στη χώρα μας και στην περιοχή. Δεν μπορούν πια να μας ξεγελάσουν ούτε με την "ανθρωπιστική βοήθεια", ούτε με αυτές τις ανοησίες περί πάταξης της τρομοκρατίας. Νομίζω ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν όλοι όσοι πιστεύουν στις έννοιες της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ολοι όσοι ανησυχούν γιατί παίρνονται πίσω ένα προς ένα τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα πρέπει να ανησυχούν γιατί θα παίρνονται πίσω και τα δημοκρατικά δικαιώματα με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ