Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ

Με 151 ψήφους κατά και 122 υπέρ, απορρίφθηκε τελικά χτες το βράδυ, με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, από την Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση που είχε καταθέσει η ΝΔ «για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών» στην υπόθεση του πλοίου «Noor 1». Η πρόταση καταψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στήθηκε απ' όλα τα αστικά κόμματα η γνώριμη αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση στα επιμέρους, κάτω από την οποία προσπαθούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση και να σκεπάσουν το γεγονός ότι η διαφθορά είναι σύμφυτη του καπιταλισμού, της διαπλοκής του κεφαλαίου με το κράτος του.

Το ΚΚΕ ανέδειξε τα παραπάνω στοιχεία και ψήφισε υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, κάνοντας σαφές ότι δεν συμφωνεί με το σκεπτικό της πρότασης της ΝΔ και πως δεν έχει την παραμικρή αυταπάτη για το ρόλο αυτών των Επιτροπών. Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή, σημεία από τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΚΚΕ και ρεπορτάζ από τη χτεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ