Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Συνομιλίες Πούτιν - Ερντογάν για τις «ζώνες αποκλιμάκωσης συγκρούσεων»

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ.--

«Ρωσία και Τουρκία είναι χώρες που συνεργάζονται σε ζητήματα που σχετίζονται με τις εγγυήσεις της περιφερειακής ασφάλειας, περιλαμβανομένης της Συρίας... Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι δύο ηγέτες σε όλα αυτά τα ζητήματα θα συγχρονίσουν τα ρολόγια τους», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχαν το βράδυ στην Αγκυρα οι Πρόεδροι Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν.

Στο επίκεντρο της (πέμπτης από την αρχή του 2017) συνάντησης Πούτιν - Ερντογάν τέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι τελευταίες εξελίξεις στα μέτωπα στρατιωτικών επιχειρήσεων και διπλωματίας στη Συρία. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις προσπάθειες για τη δημιουργία των λεγόμενων ζωνών αποκλιμάκωσης συγκρούσεων στο συριακό έδαφος από τις τρεις χώρες (Ρωσία, Ιράν, Τουρκία) που θεωρούνται «εγγυητές» της εκεχειρίας.

Νωρίτερα, στη Γενεύη ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, εξέφρασε την ελπίδα πως θα καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση νέων ενδοσυριακών ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων εντός Οκτώβρη ή το αργότερα αρχές Νοέμβρη στη Γενεύη της Ελβετίας. Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση στις αντιπροσωπείες της συριακής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να «εκτιμήσουν την κατάσταση με ρεαλισμό και υπευθυνότητα απέναντι στο συριακό λαό» και να προετοιμάσουν με σοβαρότητα τη συμμετοχή τους στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης.

  • Ρώσοι αξιωματούχοι διέψευσαν χτες βράδυ πληροφορίες ορισμένων δικτύων πως τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» κρατούν δύο Ρώσους στρατιώτες αιχμαλώτους σε περιοχή της συριακής επαρχίας Ντέιρ Εζόρ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ