Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Συσκέψεις προετοιμασίας του πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου

Με συσκέψεις εργατικών σωματείων, αγροτικών συλλόγων κι άλλων μαζικών φορέων, που πραγματοποιούνται σήμερα, Τρίτη, στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, προχωρούν οι προετοιμασίες για το αγωνιστικό πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα, που θα γίνει τη μέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στο «περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο», το οποίο διοργανώνουν η κυβέρνηση και η περιφέρεια Θεσσαλίας στις 10 - 11 Οκτώβρη.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση του συλλαλητηρίου πήραν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και εργατικά σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι κι άλλοι μαζικοί φορείς της Θεσσαλίας.

Οι σημερινές συσκέψεις προετοιμασίας θα πραγματοποιηθούν:

-- Στη Λάρισα, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου. Εχει προηγηθεί συνεδρίαση του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, η οποία αποφάσισε συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο με τρακτέρ.

-- Στο Βόλο, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

-- Στα Τρίκαλα, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

-- Στην Καρδίτσα, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της πρώην ΤΕΔΚ.

Οι διοργανωτές του πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου επισημαίνουν ότι η «δίκαιη ανάπτυξη», την οποία «διαλαλεί» η κυβέρνηση στα «αναπτυξιακά συνέδρια», που διοργανώνει ανά την ελληνική επικράτεια, με τη στήριξη περιφερειών, δήμων, μεγαλοεργοδοτικών οργανώσεων και κυβερνητικών - εργοδοτικών συνδικαλιστών, θα φέρει νέα ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, πρόσθετα προβλήματα στους μικρομεσαίους αγρότες κι άλλα βάσανα στα άλλα λαϊκά στρώματα.

Καλούν το λαό της Θεσσαλίας να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο διεκδικώντας κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, μέτρα στήριξης των ανέργων, άμεση υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, κατάργηση της βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας, κατάργηση όλων των μέτρων της ΕΕ και των μνημονίων που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία.

Σύσκεψη σωματείων της Δυτικής Ελλάδας

Σε σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων από όλη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας καλούν επίσης σωματεία της Αχαΐας, με θέμα την οργάνωση αγωνιστικής απάντησης στο «περιφερειακό συνέδριο Δυτικής Ελλάδας», το οποίο οργανώνει η κυβέρνηση στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Αχαΐας και ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Νομού Αχαΐας καλούν όλα τα εργατικά σωματεία, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, σε σύσκεψη την Πέμπτη 5/10, στις 19.00 στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών (Φωκαίας 26).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ