Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζουν τον αγώνα για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους

Καμιά απάντηση στα αιτήματα των εργαζομένων από το υπουργείο Εργασίας και την εργοδοσία και στη χτεσινή Τριμερή

Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Εργασίας
Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Εργασίας
Χωρίς το υπουργείο Εργασίας και οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας να δώσουν καμία συγκεκριμένη απάντηση στα αιτήματα των εργαζομένων στο πρακτορείο Τύπου «Ευρώπη», πραγματοποιήθηκε χτες άλλη μια τριμερής συνάντηση.

Οι εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο, διεκδικώντας τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, καθώς η μεθόδευση της εργοδοσίας να οδηγήσει την επιχείρηση σε πτώχευση απειλεί να τους πετάξει στην ανεργία. Διεκδικούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται και πλέον φτάνουν τους 2,5 μήνες, τη χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος και άλλα μέτρα ανακούφισης από την κυβέρνηση.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου και της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Τα πρακτορεία «Ευρώπη» και «Αργος» παρέστησαν στην Τριμερή μόνο τυπικά, μέσω νομικών συμβούλων που αρκούνταν να απαντούν πως «δεν γνωρίζουν» και «δεν μπορούν» να απαντήσουν στα ζητήματα που τέθηκαν. Η εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης της «Ευρώπης» έχει οριστεί στις 8 Νοέμβρη.

Η δε υπουργός Εργασίας περιορίστηκε σε γενικόλογες αναφορές πως το υπουργείο «εξετάζει» τα αιτήματα των απλήρωτων εργαζομένων.

Καταγγέλλουν την «περίοδο χάριτος» που δίνει η κυβέρνηση στην εργοδοσία

Την «περίοδο χάριτος» που δίνει η κυβέρνηση στην εργοδοσία κατήγγειλε ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος του Σωματείου στα Πρακτορεία και της Ομοσπονδίας του κλάδου. Στόχος της πολιτικής που από κοινού υπηρετούν εργοδότες και κυβέρνηση, υπογράμμισε, είναι να «ξεμπερδέψουν» με τα εργασιακά δικαιώματα και να επεκτείνουν την εργολαβική εργασία συνολικά στα πρακτορεία. Ετσι, εξήγησε, η «επόμενη μέρα», είτε με τη «νεκρανάσταση» της «Ευρώπης» είτε με τη σύσταση νέου πρακτορείου, θα φέρει επίθεση και στους εργαζόμενους στο «Αργος». «Θα τους βάλουμε δύσκολα, θα διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα», κατέληξε, προσθέτοντας πως το Σωματείο θα αποφασίσει σύντομα τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις με ενωμένο και διαρκή αγώνα κάλεσε τους εργαζόμενους ο Μ. Συντυχάκης. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πτωχευτική διαδικασία, μέσα από την οποία ωφελημένοι βγαίνουν επιχειρηματίες και τράπεζες, ενώ χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, που έρχονται τελευταίοι στη λίστα για να πληρωθούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Υπενθύμισε πως η κυβέρνηση πρόσφατα απέρριψε τροπολογία με την οποία το ΚΚΕ ζητούσε να προηγούνται οι απαιτήσεις των εργαζομένων. Με ανάλογο τρόπο, στη χτεσινή συνάντηση, η υπουργός χαρακτήρισε «μνημονιακή δέσμευση» τη μη αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ