Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Νεκρός οικοδόμος από πτώση στο κενό

Ενας 55χρονος ελαιοχρωματιστής σκοτώθηκε το Σάββατο 30/9 στην Καλαμάτα, πέφτοντας από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην οποία δούλευε.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δύο εργαζόμενοι έβαφαν σε πολυκατοικία, όταν ο ένας - αρμενικής καταγωγής - έπεσε στο κενό από τη σκαλωσιά. Πέφτοντας στο έδαφος χτύπησε πρώτα και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Ο άνδρας αρχικά είχε τις αισθήσεις του, αλλά τελικά μέχρι να φτάσει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με το ασθενοφόρο, ήταν ήδη νεκρός.

Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας, τονίζοντας: «Αλλος ένας εργάτης άφησε την τελευταία του πνοή στην Καλαμάτα, πέφτοντας από τον 5ο όροφο κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών, χωρίς μέτρα ασφαλείας και προστασίας, ακροβατώντας στο κενό».

Οπως υπογραμμίζει το Συνδικάτο, «το αίμα της εργατικής τάξης συνεχίζει να ρέει άφθονο, προς δόξα της "δίκαιης ανάπτυξης", της ανταγωνιστικότητας, της "υγιούς επιχειρηματικότητας", ενώ οι μακάβριες εκατόμβες των νεκρών μας μεγαλώνουν. Εχουμε πικρή πείρα, η εργοδοσία θέλει φτηνούς έως αναλώσιμους εργάτες, φτηνό κόστος εργασίας, γιατί ανεβαίνουν τα κέρδη της. Για αυτό δεν παίρνονται μέτρα ασφαλείας και προστασίας, μέσα σε ένα περιβάλλον ζούγκλας, εντατικοποίησης, ελαστικών σχέσεων εργασίας, μεροκάματων πείνας, μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. (...) Σοβαρές ευθύνες έχει και η κυβέρνηση που συνεχίζοντας το δρόμο των προηγούμενων διατηρεί και επαυξάνει το αντεργατικό οπλοστάσιο, υποστελεχώνει και υποχρηματοδοτεί τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζονται ούτε και τα ελάχιστα που προβλέπουν οι νόμοι».

Το Συνδικάτο απαιτεί: Αμεση διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος και απόδοση ευθυνών, άμεση στήριξη της οικογένειας του νεκρού εργάτη, λήψη αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια, τη διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών - υπηρεσιών ελέγχου κ.ά.

Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Σακατεύτηκε εργάτης της «Σωληνουργίας Κορίνθου» στη Θίσβη

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ακόμα εργάτης, 28 ετών, σακατεύτηκε την ίδια μέρα και ενώ δούλευε στις εγκαταστάσεις της «Σωληνουργίας Κορίνθου» στη Θίσβη Βοιωτίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον πλάκωσαν σωλήνες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και τελικά να διακομιστεί στο Αττικό Νοσοκομείου, όπου οι γιατροί, παρά τις προσπάθειές τους, αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το δεξί πόδι από το γόνατο. Ο εργάτης νοσηλευόταν χτες στην Εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ