Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΣΩΜΑΤΕΙΟ» - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Σταθερή καταγγελία και αποκάλυψη της προκλητικής διαδικασίας

Την άθλια διαδικασία των αρχαιρεσιών του «σωματείου» - μηχανισμού με τον τίτλο «Ενωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών», στις οποίες «αλωνίζουν» στελέχη της εργοδοσίας και κυβερνητικοί συνδικαλιστές, συνεχίζουν να αποκαλύπτουν στους εργαζόμενους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Το ζήτημα των διαδικασιών και του ρόλου των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), που συγκαλείται την Παρασκευή 6/10. Η συνεδρίαση συγκαλείται μετά από αίτημα της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ), παρά τις προσπάθειες των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ να την αποφύγουν, με θέμα την αντικαταστατική και παράνομη πρόσθετη παρέμβαση που έγινε από συνδικαλιστές υπέρ του «σωματείου» στο όνομα της Ομοσπονδίας, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σχετική συνεδρίαση ή απόφαση της διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι, ανάμεσα σε άλλες πρωτοβουλίες, η ΔΑΣ είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, καταγγέλλοντας την παράβαση του νόμου για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων (1264) και της πρόβλεψης που απαγορεύει τη συμμετοχή, την επιρροή και την παρέμβαση της εργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ από την πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΙΥΕ, χωρίς καμία προηγούμενη συνεδρίαση ή απόφαση της διοίκησης, έκαναν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του «σωματείου». Την παρέμβαση αυτή η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΙΥΕ τη χαρακτηρίζει αντικαταστατική και παράνομη, ενώ ζητά την ανάκλησή της.

Το ΠΑΜΕ έχει καταγγείλει στους εργαζόμενους το γεγονός ότι το συγκεκριμένο «σωματείο» αποτελεί ένα εργαλείο της εργοδοσίας και των ανθρώπων της στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οι αρχαιρεσίες οργανώνονται από την ίδια την εργοδοσία των μεγάλων σούπερ μάρκετ, διευθυντικά στελέχη συμμετέχουν στο εργοδοτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα «σέρνουν» με εκβιασμούς και πιέσεις τους εργαζόμενους μπροστά στην κάλπη, για να συμμετάσχουν σε αυτήν την άθλια διαδικασία.

Παράλληλα με τις συγκεκριμένες καταγγελίες, το ΠΑΜΕ έχει καλέσει συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενους να καταδικάσουν τις άθλιες πρακτικές που φέρνουν μέσα στις γραμμές των σωματείων τους ανθρώπους της εργοδοσίας. Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει δεκάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες αλλά και Εργατικά Κέντρα, μεταξύ των οποίων και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου.

Στους καταγγέλλοντες προστίθενται το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου και το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βγάζουν μάτι η νοθεία και η ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας (2019-03-30 00:00:00.0)
Οι νέες «περιπέτειες» του εργατοπατερισμού... (2019-03-09 00:00:00.0)
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την πρωτοφανή αθλιότητα (2019-02-26 00:00:00.0)
Συνεχίστηκαν στην Αθήνα οι «εκλογές» - παρωδία του ΠΑΣΥΕ (2019-01-25 00:00:00.0)
Αυτό που ενοχλεί τους εργατοπατέρες είναι η αποκάλυψη της σαπίλας τους (2018-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ