Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»
Περισσότερες μέρες και ώρες δουλειάς για τον ίδιο αριθμό εργαζομένων

Με έξι και επτά συνεχόμενες μέρες δουλειάς, δύο 12ωρες βάρδιες και μόνο ένα ελεύθερο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, έχει τεθεί σε εφαρμογή η επταήμερη λειτουργία του εργοστασίου της επιχείρησης «Παπαστράτος» στον Ασπρόπυργο.

Οπως καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), οι τρεις βάρδιες έγιναν τέσσερις χωρίς να γίνει καμία πρόσληψη ή μονιμοποίηση συμβασιούχων από αυτούς που δουλεύουν σε μόνιμη βάση στο εργοστάσιο.

Στο μεταξύ, τέσσερις εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν δεχθεί να υπογράψουν την τροποποίηση της ατομικής σύμβασης εργασίας που μεταβάλλει το ωράριο εργασίας, έχουν γίνει αποδέκτες, από την εταιρεία, έγγραφων «προσκλήσεων» με τις οποίες τους επισημαίνει ότι «η μη υπογραφή εκ μέρους σας της σχετικής τροποποίησης δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στον επιθυμητό τρόπο συνεχούς λειτουργίας της παραγωγής». Οι εργαζόμενοι έχουν απευθυνθεί στο επιχειρησιακό σωματείο, η πλειοψηφία του οποίου αποφάσισε να μην τους στηρίξει, «υπονομεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων συνολικά», όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν: Να εξασφαλιστεί το 5ήμερο - 8ωρο - 40ωρο. Να προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό για να καλυφτούν τα κενά και να μην εργάζεται κανείς 12ωρα. Να σταματήσει ο εργασιακός Μεσαίωνας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοστασίου.

Ζητά ακόμα τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης ώστε οι εργαζόμενοι να συζητήσουν τις επιπτώσεις του νέου ωραρίου και να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ