Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα απεργία σήμερα στα ΜΜΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ

Απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή 24ωρη απεργία, εκφράζοντας την καθολική εναντίωσή τους στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας για τον ΕΔΟΕΑΠ, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους του κλάδου το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, μπροστά και στις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις που μεθοδεύονται σε βάρος των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, με τη στήριξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, στις 11 π.μ., και καλεί όλους τους απεργούς να διεκδικήσουν: Καμιά περικοπή στις παροχές. Τη μη μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό ταμείο, με κεφαλαιοποιητικό σύστημα και άνισες παροχές Υγείας - Πρόνοιας - Περίθαλψης. Να μην τεθούν εκτός ΕΔΟΕΑΠ οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι. Στις παροχές των Ταμείων να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση. Καμιά αύξηση του ποσοστού 3% των εισφορών των εργαζομένων. Συλλογική Σύμβαση που να αποκαθιστά τις απώλειες των προηγούμενων ετών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής ή ανασφάλιστης εργασίας. Επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, με πλήρη κάλυψη των κοινωνικο- ασφαλιστικών αναγκών των ανέργων. Να εγγραφούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου στις Ενώσεις και στα Ταμεία. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία και να δοθούν πίσω τα κλεμμένα από το «κούρεμα».

Τη συμπαράστασή της στη σημερινή απεργία εκφράζει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους στην εκτύπωση εφημερίδων να αρνηθούν να τυπώσουν απεργοσπαστικά φύλλα σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι τέτοιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ