Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
«Ανησυχίες» και πιέσεις για τους όρους του Brexit

Το σενάριο της ανεξέλεγκτης εξόδου της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ επεξεργάζεται ομάδα των γερμανικών επιχειρηματικών ομίλων

«Οι γερμανικές επιχειρήσεις με βάση στη Μεγάλη Βρετανία και τη Βόρεια Ιρλανδία πρέπει να προετοιμαστούν για την επείγουσα ανάγκη ενός πολύ σκληρού Brexit», προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) καθώς ενάμιση χρόνο μετά το δημοψήφισμα η γερμανική οικονομία δεν βλέπει καμία πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Μαζί και με άλλες εργοδοτικές οργανώσεις έχει συγκροτήσει μια ειδική ομάδα που επεξεργάζεται σενάρια για τους όρους του Brexit, σε τομείς όπως φορολογικά ζητήματα, πρόσβαση στην αγορά, δασμοί, Ενέργεια - κλίμα, μεταφορές και εφοδιαστικές αλυσίδες.

Ο όγκος των συναλλαγών μεταξύ Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου ανέρχεται σε 170 δισ. ευρώ ετησίως, οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν 400.000 θέσεις εργασίας, το 7% των γερμανικών εξαγωγών πηγαίνει προς τη Μ. Βρετανία - από το 51% των γερμανικών εξαγωγών προς την ΕΕ. Μάλιστα, για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι το Ηνωμένο Βασίλειο η σημαντικότερη ευρωπαϊκή αγορά.

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες θέτουν ως διορία τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκέμβρη. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν, το 2018 πιθανώς να είναι η χρονιά που οι γερμανικές επιχειρήσεις που παράγουν στη Μ. Βρετανία για την παγκόσμια αγορά, θα μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους σε άλλη χώρα της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ