Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ
Μοίρασε «φιλολαϊκές» υποσχέσεις

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Τη συνέχιση του εγκλωβισμού ενός μέρους του βρετανικού λαού στη λογική της «καλύτερης» αστικής διαχείρισης της εξουσίας και αναβίωσης του «βρετανικού ονείρου» για μία «ισχυρή, παγκόσμια Βρετανία» επιδίωξε την Τετάρτη με την επεισοδιακή ομιλία της, κατά το κλείσιμο του τετραήμερου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.

Ζητώντας «συγγνώμη» από τα στελέχη του κόμματός της επειδή υπό την ηγεσία της οι Συντηρητικοί απώλεσαν, κατά τις τελευταίες εκλογές, την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία, η Μέι απευθύνθηκε στους «απλούς» ψηφοφόρους τάζοντας διάφορα. Υποσχέθηκε έτσι την επαναφορά του δημόσιου προγράμματος για την ανέγερση προσιτής στέγης, που είχε «χαθεί» από τη δεκαετία του 1980, με χρηματοδότηση 2 δισεκατομμυρίων στερλινών. Διαβεβαίωσε ότι θα βάλει «οροφή» στους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης, που τα τελευταία χρόνια έχουν ανέβει στα ύψη, στερώντας σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες φτωχών νοικοκυριών την πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.

Αναφερόμενη στα παζάρια για το Brexit, η πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα πως θα ολοκληρωθούν και θα καταλήξουν «σε μία καλή συμφωνία» αμοιβαίως επωφελή. Εμφανίστηκε ωστόσο το επόμενο λεπτό «έτοιμη» και για το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις να μην τελειώσουν καλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ