Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πόλεμο κατά των λαών κηρύσσει και η ΕΕ

Η απόφαση των 15 ηγετών της ΕΕ δίνει στις ΗΠΑ το «πράσινο φως» να δράσουν κατά των λαών, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας, καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και συνεχίζει: «Με την απόφασή τους, οι "15" κήρυξαν και αυτοί τον πόλεμο κατά των λαών. Επιπλέον αποφάσισαν νέα αυταρχικά μέτρα, για το εσωτερικό των χωρών τους, που αποδεικνύουν και πάλι ότι για τους "15", τρομοκράτες είναι οι λαοί.

Το γεγονός ότι οι "15" έβαλαν και το καπέλο του ΟΗΕ στην απόφασή τους, δεν αποτελεί ουσιαστικά συγκράτηση των ΗΠΑ, όπως υποστηρίζεται από διάφορες πλευρές. Εκφράζει τις μεταξύ τους αντιθέσεις, που δεν εκδηλώνονται ως προς την κατεύθυνση, αλλά ως προς τη μοιρασιά των σφαιρών επιρροής. Η κατάσταση στον ΟΗΕ, που σήμερα δεν υπάρχουν οι σοσιαλιστικές χώρες και το κίνημα των αδεσμεύτων χωρών, δίνει τη δυνατότητα στους ιμπεριαλιστές να στηρίζονται στους αρνητικούς συσχετισμούς για τους λαούς που υπάρχουν σ' αυτόν.

Οι "15" βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία, με άλλοθι το τρομοκρατικό πλήγμα στις ΗΠΑ, να επισπεύσουν την εφαρμογή όσων είχαν προγραμματίσει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, του Τάμπερε, για να ενισχύσουν το εσωτερικό μέτωπο του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού. Ακόμα, ενέκριναν τις αποφάσεις των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, που θα επικυρωθούν το Δεκέμβρη του 2001, για στρατιωτικοποίηση της δημόσιας ζωής, καθώς και νέα τρομοκρατικά μέτρα σε βάρος των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Στόχος τους, η καθυπόταξη όσων αντιστέκονται στη βία και στην τρομοκρατία της "νέας τάξης".

Η ελληνική κυβέρνηση, απόλυτα συνεργός στις πολιτικές κατασταλτικές αυτές ενέργειες και στις συνολικές αποφάσεις, εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε τυχοδιωκτισμούς και περιπέτειες με απρόβλεπτες συνέπειες. Παίρνει, ήδη, μέτρα κατά του λαού και γι' αυτό απάντηση πρέπει να είναι η άμεση, πλατιά λαϊκή αντίδραση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ