Τρίτη 31 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Συνάντηση απεσταλμένου των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΙΑΝΤ.--

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις και οι παρασκηνιακές κινήσεις της κυβέρνησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο την εκκίνηση διπλωματικών διαπραγματεύσεων για το Παλαιστινιακό και την προώθηση αμερικανικών γεωπολιτικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΟ» αποκάλυψε πως το περασμένο Σάββατο επέστρεψε στις ΗΠΑ, έπειτα από τριήμερη παραμονή του στη Σαουδική Αραβία, ο γαμπρός του Προέδρου Τραμπ και ειδικός σύμβουλος στο Λευκό Οίκο Τζάρεντ Κούσνερ, που έχει αναλάβει εδώ και μερικούς μήνες πρωτοβουλία για την επανέναρξη των ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων με στόχο τη διαμόρφωση μίας αμερικανικής «βάσης» για παζάρια με «σημαδεμένα χαρτιά» υπέρ του Ισραήλ. Ο Κούσνερ, άλλωστε, δεν έχει μόνο στενές σχέσεις με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αλλά και με οργανωμένα συμφέροντα Εβραίων εποίκων στο εξωτερικό που προωθούν συστηματικά τις καταπατήσεις της παλαιστινιακής γης.Δεν αποκαλύφθηκαν τυχόν αποτελέσματα από τις επαφές Τσάρεντ αλλά τον συνόδευαν η αναπληρώτρια σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στο Λευκό Οίκο, Ντίνα Πάουελ, και ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή, Τζέισον Γκρίνμπλατ. Την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια μετάβαση του Ισραηλινού υπουργού Οικονομίας Μοσέ Καχλόν στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, όπου συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Ραμί Χαμντάλα.

  • Αργότερα χτες βράδυ, οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν σήραγγα που συνέδεε τη Λωρίδα της Γάζας με το νότιο Ισραήλ προκαλώντας το θάνατο έξι Παλαιστινίων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ