Τρίτη 31 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συλλήψεις και κατηγορίες σε πρώην συνεργάτες του Προέδρου Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σοβαρές κατηγορίες, για συνωμοσία κατά των ΗΠΑ, ξέπλυμα χρήματος από πιθανώς παράνομες δραστηριότητες, παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων περί συμμετοχής σε λόμπι υπέρ του Ουκρανού πρώην Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, μη δήλωση τραπεζικών λογαριασμών σε «φορολογικούς παραδείσους» του εξωτερικού και δαπάνες δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για αγορά πολυτελών προϊόντων και υπηρεσιών που δεν δικαιολογούνταν από δηλωθέντα εισοδήματα της περιόδου 2006-15, απαγγέλθηκαν χτες σε βάρος τουλάχιστον δύο πρώην συνεργατών και συμβούλων του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ: Του Πολ Μάναφορντ, πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, και του βοηθού του, Ρίτσαρντ Γκέιτς. Κατηγορίες για ψευδή κατάθεση στους ανακριτές του FBI για επαφές με ξένους, μεταξύ των οποίων έναν Ρώσο πανεπιστημιακό καθηγητή και έναν εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, απαγγέλθηκαν και κατά του Γιώργου Παπαδόπουλου, πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, προτού γίνει Πρόεδρος, για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ενέργειας. Ο Μάναφορντ παραδόθηκε στις αρχές, κάτι που δεν έγινε άμεσα γνωστό σε ό,τι αφορά τον πρώην συνεργάτη του, Ρ. Γκέιτς. Οσο για τον Γ. Παπαδόπουλο, αυτός φέρεται πως συνεργάζεται ήδη με τις ανακριτικές αρχές και πως παραδέχθηκε την ενοχή του.

Οι συλλήψεις είναι το πρώτο βήμα σε μια σειρά ενεργειών του ανακριτή, Ρόμπερτ Μιούλερ, που εκτιμάται ότι θα έχουν ως στόχους και άλλους πρώην στενούς συνεργάτες του Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος και οι συνεργάτες του απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο συνωμοσίας με τους Ρώσους, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιευτεί αποδείξεις σχετικά με την ύπαρξη ύποπτων επαφών και σχέσεων με τη Ρωσία.

Πριν τις συλλήψεις, ο Τραμπ είχε εκφράσει την οργή του για την έκβαση των ερευνών του Ρ. Μιούλερ, απαιτώντας έρευνα σε βάρος της πρώην αντιπάλου του και πρώην υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Ας σημειωθεί ότι την «πιθανή» εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 διερευνούν, εκτός του Μιούλερ, οι Επιτροπές Πληροφοριών της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων και η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας.

Δημοσιοποίηση αρχείων της δολοφονίας Κένεντι

Αν και δεν αποκάλυψαν κάτι για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας Κένεντι, εντούτοις υπάρχουν άλλες πληροφορίες, σε σχέση με τις απόπειρες πρακτόρων της CIA να δολοφονήσουν τον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο και τις πληροφορίες που είχαν εγκαίρως οι πράκτορες του FBI, λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του φερόμενου ως δολοφόνου του Προέδρου Τζ. Κένεντι, Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ. Απόρρητα παρέμειναν πάντως αρκετές εκατοντάδες κρατικά αρχεία, ενώ προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι δόθηκαν τώρα στη δημοσιότητα τα κάπου 2.000 έγγραφα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ