Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Προετοιμασίες για διοργάνωση μεγάλης κινητοποίησης

Η ενημέρωση των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων γύρω από τα μεγάλα προβλήματα του χώρου, με στόχο τον προγραμματισμό μεγάλης συγκέντρωσης, σε συντονισμό με άλλα λαϊκά στρώματα θα είναι το αντικείμενο μεγάλης σύσκεψης που αποφάσισε να διοργανώσει η γραμματεία της Παναττικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ που συνεδρίασε πρόσφατα. Μεταξύ άλλων τη συνεδρίαση της επιτροπής απασχόλησε η αδυναμία του ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) να πληρώσει τις συντάξεις του Σεπτέμβρη, αφού το κράτος δε δίνει τα 126 δισ. δρχ. που οφείλει και οι προθέσεις της κυβέρνησης να κατεδαφίσει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Επίσης ασχολήθηκε με το ταξικό και άδικο φορολογικό σύστημα, την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης και τα ΒΙΟΠΑ και κατήγγειλε τη μεθοδευμένη πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την αργία της Κυριακής.

Επίσης, η επιτροπή εκτίμησε ότι η αντίδραση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κρίνεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων και γι' αυτό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν συσκέψεις σε κλάδους και σε περιοχές σε όλη τη χώρα για τη δημιουργία πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου αγώνα.

Η Παναττική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ δηλώνει ότι δεν επιδιώκει να υποκαταστήσει κανένα όργανο εκλεγμένων συνδικαλιστών, αλλά να δώσει ώθηση στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ, γιατί όπως τονίζει η τακτική της ενσωμάτωσης και του συμβιβασμού με την ασκούμενη πολιτική που ακολουθούν ανώτερα συνδικαλιστικά στελέχη εξυπηρετεί μόνο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και όχι το σύνολο των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ