Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ
Κοινή άσκηση ΗΠΑ - Ιαπωνίας - Ινδίας

ΤΟΚΙΟ.--

Κοινή τριήμερη άσκηση στη Θάλασσα της Ιαπωνίας πραγματοποίησαν δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας αλλά και της Ινδίας, όπως ανακοίνωσε χτες επίσημα και το ΠΝ της Ιαπωνίας. Στην άσκηση συμμετείχε μάλιστα και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Ronald Reagan», που μεταφέρει περίπου 70 πολεμικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων. Ακόμα πήραν μέρος το ιαπωνικό αντιτορπιλικό «Ιναζούμα» και δύο ινδικά πολεμικά πλοία. Σύμφωνα με το Τόκιο, η άσκηση «βοήθησε στην αναβάθμιση της αμυντικής ικανότητας, αλλά και την εμβάθυνση της συνεργασίας με την Ινδία».

Στο μεταξύ, χτες το «Ρόιτερς» μετέδωσε ότι το «Reagan», μαζί με άλλα δύο αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ, τα «USS Nimitz» και «Theodore Roosevelt», θα πάρουν μέρος σε νέα άσκηση ΗΠΑ - Ιαπωνίας - Ινδίας στην περιοχή του Ειρηνικού. Το πρακτορείο σχολίαζε ότι είναι η πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία που τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα συναντιούνται στην ίδια άσκηση.

Τα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ και συμμάχων τους πυκνώνουν στην περιφέρεια, με το πρόσχημα και της «αντιμετώπισης των απειλών της Βόρειας Κορέας». Πάντως, χτες, η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας Χούα Τσουνουίνγκ κάλεσε «όλες τις πλευρές» σε «αυτοσυγκράτηση» και «αποφυγή προκλήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ