Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Φόβοι για λιμό από το νέο εμπάργκο της Σαουδικής Αραβίας

ΣΑΝΑΑ.--

Η πρόσφατη επιβολή χερσαίου, εναέριου και θαλάσσιου εμπάργκο από τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη με αφορμή την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ριάντ από τους αντικαθεστωτικούς Υεμενίτες Χούτι προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και σε οργανισμούς του ΟΗΕ, καθώς προβλέπουν ακόμη περισσότερο ζόφο και πείνα για εκατομμύρια ανθρώπων.

Ενας από αυτούς ήταν ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων (WFP) του ΟΗΕ, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, που μιλώντας στο «Ασοσιέιτεντ Πρες» τόνισε ότι αν το σαουδαραβικό εμπάργκο κρατήσει ακόμη και δυο βδομάδες, τότε θα πεινάσει το 70% του πληθυσμού των 28.000.000 κατοίκων της χώρας. Πρόσθεσε πως η αρωγή του WFP στην Υεμένη φτάνει μόλις για 7.000.000 ανθρώπους, «εν μέρει εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων, αλλά και εξαιτίας της έλλειψης πρόσβασης», και καταλήγοντας τόνισε: «Αν το εμπάργκο συνεχιστεί, τότε θα δούμε μία από τις πιο ισοπεδωτικές ανθρωπιστικές καταστροφές εδώ και δεκαετίες».

Νωρίτερα, χτες, αεροπλάνα της Σ. Αραβίας και των συμμάχων της πραγματοποίησαν 16 αεροπορικές επιδρομές μόνο στη βορειοδυτική επαρχία Χάτζα της Υεμένης, προκαλώντας το θάνατο και τον τραυματισμό πάνω από 50 γυναικόπαιδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ