Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στο προσκήνιο οι ταξικοί αγώνες

Μέτρα ενίσχυσης της παρέμβασής του στους χώρους δουλιάς για την ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος

Νέα ώθηση στην παρέμβασή του για την οργάνωση και ανάπτυξη της δράσης των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς, δίνει το Συντονιστικό Σωματείων - Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Αθήνας. Στην προχτεσινή συνεδρίασή του κατέληξε στα μέτωπα πάλης για το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ έμφαση δόθηκε στην ανάγκη άσκησης μεγαλύτερης πίεσης, έτσι ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί, σε βάρος των συναινετικών ηγεσιών στα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα και υπέρ των ταξικών δυνάμεων. Σκοπός του συντονιστικού είναι να βρεθεί στο πλευρό κάθε εργαζόμενου, να στηρίξει τη δημιουργία νέων σωματείων, να πρωτοστατήσει σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα.

Στη συνεδρίαση, που συμμετείχαν εκπρόσωποι από πολλά πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων της Αθήνας, αποφασίστηκε η σταθερή λειτουργία του Συντονιστικού, η προσπάθεια για συμμετοχή ακόμη περισσότερων σωματείων και η συμβολή στην παραπέρα ανάπτυξη του ΠΑΜΕ. Αποφασίστηκε, επίσης, η σύσταση 9μελούς Γραμματείας.

Τα μέτωπα πάλης, στα οποία αναφέρθηκε εισηγητικά ο Γιώργος Πέρρος, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, είναι τα εξής: Πάλη ενάντια στις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται, με ιδιαίτερο βάρος στο Ασφαλιστικό, αλλά και στα ζητήματα Υγείας, καθώς και πρωτοβουλίες για ζητήματα εργατικών ατυχημάτων και συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς. Ενταση της δράσης ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που παραδίδει στο μεγάλο κεφάλαιο στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις και τομείς. Αγώνας για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα καλύπτουν το πραγματικό κόστος ζωής. Τέλος, η ανάπτυξη δράσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται ένταση της πολιτικής αυταρχισμού και καταστολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ