Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΑΒΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
Ψάχνουν «ψητό» σε μια σειρά κλάδους

Στην προώθηση νέων επενδύσεων στην Ελλάδα από επιχειρήσεις και αραβικά funds στοχεύει το 6ο Αραβοελληνικό Οικονομικό Φόρουμ, «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Οραματιζόμενοι ένα Κοινό Μέλλον», που ολοκληρώνεται σήμερα με διοργανωτή το Αραβοελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως.

Στο πλαίσιο του φόρουμ βρίσκονται στην Αθήνα, ψάχνοντας «ψητό», 180 Αραβες, ανώτατα στελέχη εταιρειών και κρατικών φορέων από 11 χώρες. Οπως προκύπτει από τη χτεσινή, πρώτη μέρα του φόρουμ, το ενδιαφέρον μελλοντικών τοποθετήσεων επικεντρώνεται σε Ενέργεια, υποδομές, αποκρατικοποιήσεις αλλά και στην ελληνική δραστηριοποίηση στον τομέα των κατασκευών στον αραβικό κόσμο. Βάση εκκίνησης θεωρείται η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλά και η παραχώρηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε σχήματα όπου συμμετέχουν σημαντικά αραβικά ιδιωτικά και κρατικά επενδυτικά κεφάλαια.

Ταυτόχρονα, γίνονται επαφές Ελλήνων και Αράβων επιχειρηματιών με στόχο την επίτευξη επιχειρηματικών συμφωνιών στον τουρισμό, στα ακίνητα και στον αγροτικό τομέα. Επίσης, υπάρχουν εταιρείες όπως η PCP Capital Partners, με ενδιαφέρον για την ελληνική «αγορά» των λεγόμενων μη εξυπηρετούμενων δανείων. Τέλος, στις θεματικές του φόρουμ βρίσκονται και η Ναυτιλία και η Λιμενική Βιομηχανία, οι Ψηφιακές και Τεχνολογικές Εξελίξεις, οι Νεοφυείς Επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ