Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Στη Μάνδρα για να ξεπλύνει ευθύνες και ΕΕ

Στη Μάνδρα Αττικής βρέθηκε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, βουτώντας σε άλλο ένα πεδίο κοκορομαχίας με την κυβέρνηση, την ώρα που και το κόμμα του, με τις πολιτικές που υπηρέτησε και υπηρετεί διαχρονικά, ως κυβέρνηση, Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, έχει βαριές ευθύνες για τις καταστροφικές πλημμύρες και το χαμό τόσων ανθρώπων.

Οπως είπε, «αυτό το οποίο επιβάλλεται σήμερα είναι, το συντομότερο δυνατόν, και χωρίς καμία γραφειοκρατία, άνθρωποι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται να πάρουν το έκτακτο οικονομικό επίδομα (...) Να προχωρήσουν τα έργα υποδομής στο δήμο Μάνδρας (...) Και, βέβαια, σε απόλυτη προτεραιότητα - και αυτό αποτελεί προσωπική μου δέσμευση - να ολοκληρωθούν, επιτέλους, τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία δεκαετίες τώρα δεν έχουν γίνει». Εργα που δεν έγιναν ούτε επί κυβερνήσεων ΝΔ, καθώς, ό,τι κι αν λένε, προτεραιότητές τους είναι πάντα τα μέτρα που εξυπηρετούν το κεφάλαιο και την κερδοφορία του.

Κάλεσε, εξάλλου, την πολιτεία «να ολοκληρώσει, το συντομότερο δυνατόν - ως οφείλει να κάνει βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών - έναν συνολικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, ώστε και άλλες περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες, να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα φαινόμενα και αντίστοιχες καταστροφές», ενώ είναι ακριβώς οι ευρωενωσιακές οδηγίες που βάζουν πάντα μπροστά ως «επιλέξιμες δαπάνες» τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ