Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Προετοιμασία γενικευμένης επίθεσης με τον «Trade Union Act» του 2016

Χαρακτηριστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και στη Βρετανία παρέθεσε στην ομιλία του ο Παναγιώτης Κλουκίνας, εργαζόμενος στη Βρετανία.

Οπως επισήμανε, «με το πρόσφατο νομοσχέδιο (Trade Union Act, 2016) μπαίνουν πρόσθετα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας και μεγαλύτερος έλεγχος στα σωματεία από το κράτος. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά: Συμμετοχή του 50% των μελών ενός σωματείου στην επίσημη επιστολική ψηφοφορία, υπερψήφιση της απεργίας από το 40%, 14 ημέρες νωρίτερα ειδοποίηση στον εργοδότη, λεπτομερής ενημέρωση στον εργοδότη για όλες τις δράσεις και διαδηλώσεις που θα γίνουν στα πλαίσια της απεργίας, ορισμός υπεύθυνου περιφρούρησης, τα στοιχεία του οποίου γνωστοποιούνται στις αρχές, και ο οποίος μπορεί να διωχθεί ποινικά με ποινές έως 20.000 λίρες, αυστηρότερος έλεγχος στα οικονομικά των σωματείων, πρόβλεψη ότι υπουργοί μπορούν να ζητήσουν λίστες ενεργών μελών σε σωματεία του Δημοσίου κ.ά. Τα παραπάνω δείχνουν πως η βρετανική αστική τάξη προετοιμάζει το έδαφος για ακόμα μεγαλύτερη όξυνση της επίθεσης στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα το επόμενο χρονικό διάστημα».

Οι σχεδιασμοί αυτοί του κεφαλαίου διευκολύνονται από την κατάσταση στο εργατικό κίνημα στη Βρετανία, το οποίο «παραμένει αποδιοργανωμένο, χάρη στο διαλυτικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας (του Εργατικού Κόμματος) και των οπορτουνιστών (κυρίως τροτσκιστών), που κυριαρχούν στα σωματεία και στις ομοσπονδίες. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες του ντόπιου κομουνιστικού κινήματος, που καλλιεργεί ψευδαισθήσεις για το ρόλο του Κόρμπιν και του Εργατικού Κόμματος και συντάσσεται με το Εργατικό Κόμμα μέσα στο εργατικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ