Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να αναγνωριστεί άμεσα Παλαιστινιακό κράτος

Παρεμβάσεις σε Βουλή και Ευρωβουλή

Από κινητοποίηση του ΚΚΕ τον Ιούλη του 2014
Από κινητοποίηση του ΚΚΕ τον Ιούλη του 2014
Την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού εξέφρασε, για άλλη μια φορά, το ΚΚΕ, την Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, 29 Νοέμβρη, με παρεμβάσεις στη Βουλή και την Ευρωβουλή.

Με Ερώτηση σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προς τον υπουργό Εξωτερικών, απαιτεί «η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα - εφαρμόζοντας και την αντίστοιχη απόφαση της Βουλής τον Δεκέμβρη του 2015 - στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ανεξάρτητου και κυρίαρχου, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων, γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη, άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές». Ταυτόχρονα, καταγγέλλει την πολύμορφη συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος του Ισραήλ.

Στην Ευρωβουλή κατήγγειλε, επίσης, ότι «τα ευχολόγια δεν κρύβουν τη στήριξη του Ισραήλ από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβερνήσεις. Οπως της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ενισχύει τις πολιτικο-στρατιωτικές σχέσεις με αυτό, αναβαθμίζει την αμερικανική βάση στην Κρήτη - ορμητήριο κατά των λαών της Μέσης Ανατολής και του Παλαιστινιακού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ