Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιστρατεύει τη βρώμικη προπαγάνδα και στους πλειστηριασμούς!

Με κάθε μέσο η κυβέρνηση επιχειρεί να απενοχοποιήσει τους πλειστηριασμούς και να αναστρέψει το αρνητικό σε βάρος της κλίμα που διαμορφώνουν η διαδικασία αυτή και οι αντιδράσεις που δικαιολογημένα προκαλεί.

Στη φαρέτρα της έχει τη συκοφαντία, τον εκβιασμό αλλά και τις αυταπάτες. Χτες, το Μέγαρο Μαξίμου επιτέθηκε σε όσους εναντιώνονται στους πλειστηριασμούς, υποστηρίζοντας σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε πως «δεν πρόκειται να χαριστεί ή να προστατεύσει όσους πήραν δανεικά και αγύριστα για να φτιάξουν βίλες με πισίνες και όσους πτώχευσαν τις επιχειρήσεις τους βγάζοντας τα κέρδη τους αφορολόγητα στο εξωτερικό», επιστρατεύοντας την αισχρή προπαγάνδα ότι όσοι υπερασπίζονται τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών «προστατεύουν τους δυνατούς και τα λαμόγια της οικονομικής ελίτ»!

Ταυτόχρονα με τη συκοφαντία επιστράτευσε και την απάτη ισχυριζόμενο πως «σε ό,τι αφορά τη λαϊκή κατοικία, διαβεβαιώνουμε για ακόμη μία φορά ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να την προστατεύσει και θα την προστατεύσει». Το μόνο βέβαια που προστατεύει η κυβέρνηση, που παζαρεύει ήδη και τα επόμενα μέτρα για την περαιτέρω «θωράκιση» της διαδικασίας των πλειστηριασμών, είναι τα συμφέροντα των τραπεζικών ομίλων.

Επ' αυτού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στα Dikaiologitika.gr δήλωσε ότι η κυβέρνηση επισπεύδει τους πλειστηριασμούς «για να προστατεύσουμε τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος».

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επιστρατεύει και τους κάθε λογής εκβιασμούς, με βασικότερο ότι αν τα λαϊκά στρώματα δεν δεχτούν τη διαδικασία των πλειστηριασμών, τότε το Φλεβάρη κατά τη διαδικασία των stress test των τραπεζών, θα κληθούν να πληρώσουν με άλλο τρόπο - ακόμα και με νέα ανακεφαλαιοποίηση - τα «σπασμένα» του κεφαλαίου.

Στη Λισαβόνα ο Αλ. Τσίπρας

Στο μεταξύ, στην Πορτογαλία βρίσκεται από χτες ο Αλ. Τσίπρας όπου συμμετέχει στην προπαρασκευαστική συνάντηση των αρχηγών κρατών και ηγετών που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 14 και 15 Δεκέμβρη. Χτες βράδυ, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Πορτογαλίας Αν. Κόστα. Σήμερα, αναμένεται συνάντησή του με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί. Τόσο στη σύνοδο του ΕΣΚ όσο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκέμβρη το ζήτημα που κυριαρχεί είναι οι αλλαγές στην ΕΕ με την προώθηση σειράς μεταρρυθμίσεων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των μονοπωλίων, αλλαγές επί των οποίων εκδηλώνεται σφοδρή αντιπαράθεση.

Ο δε Ευ. Τσακαλώτος με μια λαθροχειρία ολκής, επιχείρησε να εμφανίσει τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων ως «κοινωνικές ανάγκες», και τη διαδικασία των πλειστηριασμών ως διαδικασία που τις εξυπηρετεί, λέγοντας πως «υπάρχουν πολλές ανάγκες σε αυτή την κοινωνία. Μία από αυτές τις ανάγκες είναι να έχουμε ανάπτυξη και να έχουμε κοινωνία που μπορεί να σταθεί στα πόδια της ... αν οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουμε πρόβλημα. Αν οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν χρήματα και νέα δάνεια σε νέα ζευγάρια, έχουμε ένα κοινωνικό πρόβλημα».

Πρόκειται, φυσικά, για κραυγαλέα ψέματα, αφού η διαδικασία των πλειστηριασμών δεν απαντά παρά στην ανάγκη στήριξης των τραπεζών ώστε με τη σειρά τους να ανταποκριθούν στο ρόλο τους ως αιμοδότες της καπιταλιστικής οικονομίας και της ανάκαμψής της, στόχο για τον οποίο ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει, όπως άλλωστε επιβεβαίωσαν και τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ότι είναι «θέμα χρόνου» η τεχνική συμφωνία και ακολούθως το τυπικό κλείσιμο της τρίτης «αξιολόγησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ