Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΗΠΑ
Συνεχίζεται η κόντρα για τα ΜΜΕ - «πράκτορες»

ΜΟΣΧΑ.--

Η Δούμα (Κάτω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) απαγόρευσε χτες στα αμερικανικά μέσα που έχει χαρακτηρίσει «πράκτορες του εξωτερικού» να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της, ως αντίμετρο για την αντίστοιχη απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου σε βάρος του «Russia Today». Πρόκειται για εννιά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το «Radio Free Europe/Radio Liberty» (RFE/RL) και το «Voice of America» (VOA). Στα τέλη Νοέμβρη, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικύρωσε νόμο που επιτρέπει την καταχώρηση οποιουδήποτε διεθνούς μέσου ενημέρωσης που λειτουργεί στη Ρωσία στον κατάλογο αυτόν με τους «πράκτορες του εξωτερικού», αντιδρώντας στην καταχώρηση του RT ως «πράκτορα» στις ΗΠΑ.

Το ζήτημα αυτό, που εξελίσσεται σε άλλο ένα πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνάντηση που θα έχουν στη Βιέννη οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Ρεξ Τίλερσον και Σεργκέι Λαβρόφ. Επίσης η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζακχάροβα, κατήγγειλε ότι πέρα από τις «άλλες μεθόδους που χρησιμοποιούνται από ΗΠΑ κατά των Ρώσων δημοσιογράφων, είναι και οι πιέσεις από τις μυστικές υπηρεσίες».

Και πάλι υποψήφιος για την προεδρία ο Πούτιν

Την εκ νέου υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές το Μάρτη του 2018 ανακοίνωσε, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο Βλ. Πούτιν. Την ανακοίνωση έκανε χτες μιλώντας στην αυτοκινητοβιομηχανία GAZ, κοντά στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ. Θα είναι η τέταρτη φορά που θέτει υποψηφιότητα για το αξίωμα, ενώ έχει αποδειχθεί ένας ικανότατος εκπρόσωπος της αστικής τάξης: Δύο φορές Πρόεδρος το 2000 - 2008, πρωθυπουργός το 2008 - 2012 και ξανά Πρόεδρος από το 2012 έως σήμερα, όταν έγινε εξαετής η προεδρική θητεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ