Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
BREXIT
Με δυσκολίες το παζάρι

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Μπροστά στις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) όχι μόνο από το μέτωπο διαπραγματευτών της ΕΕ αλλά και από το μικρό βορειο-ιρλανδικό κόμμα DUP που στηρίζει στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων την κυβέρνηση μειοψηφίας της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, και αντιδρά στην πρόταση για παραμονή της Βόρειας Ιρλανδίας στην τελωνειακή ένωση και την ενιαία αγορά της ΕΕ, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, πρότεινε να μετατεθεί η διαπραγμάτευση για τα ιρλανδικά σύνορα στην «επόμενη φάση».

Οπως είπε ο Βρετανός υπουργός συναντώντας δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο «καλύτερος τρόπος» για την επίλυση του ζητήματος είναι η μετάθεση της διαπραγμάτευσης στη «δεύτερη φάση των συνομιλιών, όπου θα μπορούν να συζητηθούν, να ξεκαθαριστούν και να επιλυθούν όλα τα δύσκολα ζητήματα».

Στο μεταξύ, οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν δολοφονική επίθεση κατά της πρωθυπουργού, Τ. Μέι. Εχουν συλληφθεί ο 20χρονος Βρετανός μουσουλμάνος Νααϊμούρ Ραχμάν και ο 21χρονος Μοχάμεντ Ιμράν ως αυτοί που σχεδίαζαν την απόπειρα πυροδοτώντας αρχικά έναν εκρηκτικό μηχανισμό ώστε να εισέλθουν στο γραφείο της Ντάουνινγκ Στριτ και μετά να μαχαιρώσουν την Μέι. Οι δύο κατηγορούμενοι θα εμφανισθούν ενώπιον του Κακουργιοδικείου του Λονδίνου στις 20 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ