Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Τραγικές ελλείψεις στα σχολεία

Με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο Νομό Μαγνησίας. Για πολλούς μαθητές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα μαθήματα, εξαιτίας των κενών που υπάρχουν και της κωλυσιεργίας του υπουργείου Παιδείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την κάλυψή τους.

Συγκεκριμένα, κλειστό είναι το Ειδικό Σχολείο Αλμυρού, ύστερα από τη μετάθεση που πήραν οι δύο δάσκαλοι που υπήρχαν, ενώ τα κενά τους δεν καλύφθηκαν. Εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό δε λειτουργούν και άλλα τμήματα ειδικών τάξεων για παιδιά με μαθησιακά προβλήματα σε έξι δημοτικά σχολεία. Ετσι, λόγω των κενών που υπάρχουν σε δασκάλους δε λειτουργούν τα τμήματα ειδικών τάξεων στα εξής σχολεία: Δημοτικά Σχολεία Αλμυρού, 1ο Σκιάθου, Σκοπέλου, 6ο και 10ο Νέας Ιωνίας.

Τέσσερις δάσκαλοι λείπουν και στο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου. Επίσης, υπολειτουργούν τα νηπιαγωγεία στη Σκιάθο, όπου υπάρχουν τρία κενά εκπαιδευτικών, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου.

Βεβαίως, ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και μια σειρά άλλα προβλήματα υπάρχουν και σε πολλά άλλα σχολεία του Νομού Μαγνησίας - όπως σ' αυτά του Δήμου Ζαγοράς Πηλίου, για τα οποία κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, Τ. Τσιόγκας και Αντ. Σκυλλάκος - που δημιουργούνται, οξύνονται και πολλαπλασιάζονται, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Και την επίλυση αυτών των προβλημάτων μπορεί να επιφέρει μόνο ο αγώνας, μέσα από ένα κοινό πανεκπαιδευτικό μέτωπο για διατήρηση και αναβάθμιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ