Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
Μεγάλες καθυστερήσεις βλέπει η ΔΟΕ

Σημαντικές αιχμές για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων αλλά και τις αμφιβολίες τους για το εάν υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια ώστε να είναι έτοιμα τα έργα για τη διεξαγωγή των πρώτων δοκιμαστικών αγώνων, εξέφρασαν χτες οι εμπειρογνώμονες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά τη δεύτερη μέρα του ελέγχου της πορείας της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες το πρωί ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ντ. Οσβαλντ, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στα έργα που γίνονται στο Σχοινιά όπου θα κατασκευαστεί το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο.

Παράλληλα, οι πρώτες βολές αφορούν τα έργα που πρόκειται να γίνουν στο Ελληνικό, στο κλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι, στο γυμναστήριο στη Νίκαια αλλά και τα έργα κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου (Φλοίσβος, Αγιος Κοσμάς) αλλά και το Κέντρο Αναμετάδοσης (IBC) που θα κατασκευαστεί στο ΟΑΚΑ. Τους χώρους όπου θα γίνουν τα παραπάνω έργα επιθεώρησαν οι ειδικοί της ΔΟΕ.

Οπως τόνιζαν χτες στελέχη της «Αθήνα 2004» επρόκειτο για «σφυροκόπημα των στελεχών της ΔΟΕ από το οποίο προέκυψαν μια σειρά δριμύτατες παρατηρήσεις, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να μιλάμε για κίτρινη κάρτα».

Απ' ό,τι φαίνεται, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες και δεδομένες, με αυτή την ευκαιρία, γίνεται προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα ώστε ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούν από εδώ και στο εξής κυβέρνηση και «Αθήνα 2004» να νομιμοποιεί κάθε πράξη, όπως απευθείας αναθέσεις, συνοπτικές διαδικασίες, εκτόξευση κόστους των έργων. Πληροφορίες ανέφεραν ότι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της προέδρου της «Αθήνα 2004» και του Ντένις Οσβαλντ, θα γίνουν ανοιχτές αναφορές σε διαδικασίες «εξπρές»

Οι εργασίες στον «Αστέρα της Βουλιαγμένης» όπου συνεδριάζουν οι μεικτές ομάδες εργασίας, στις οποίες συμμετέχουν τεχνοκράτες της ΔΟΕ, στελέχη και εμπειρογνώμονες των ελληνικών υπουργείων και φορέων, θα συνεχιστούν και σήμερα Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ