Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Ασύδοτη συνεχίζει η TVX

Συνεχίζεται η βιομηχανία δικών, ενάντια σε κατοίκους της περιοχής

Εγκαταστάσεις της γαλλο-καναδικής εταιρίας «TVX Gold» στη Χαλκιδική
Εγκαταστάσεις της γαλλο-καναδικής εταιρίας «TVX Gold» στη Χαλκιδική
Την ώρα που το μπαράζ δικαστικών διώξεων εναντίον των κατοίκων της Ολυμπιάδας συνεχίζεται, η TVX εξακολουθεί την πάγια ασύδοτη και καταστροφική δράση της με την ανοχή των υπηρεσιών της κυβέρνησης, του νομάρχη Χαλκιδικής και, φυσικά, πάντα υπό την προστασία της αστυνομίας. Χτες, μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των διωκόμενων κατοίκων, αναβλήθηκε η εκδίκαση υποθέσεων σε Πολύγυρο και Θεσσαλονίκη.

Στο Εφετείο θεσσαλονίκης θα εκδικάζονταν τρεις υποθέσεις, στις οποίες πρωτόδικα ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ολυμπιάδας, Ν. Μήτσιου είχε καταδικαστεί σε 17 μήνες φυλάκιση και ο Γ. Καρακιτσάκης, κάτοικος Ολυμπιάδας, σε 5 μήνες φυλάκιση. Οι κατηγορίες, για τις οποίες είχαν καταδικαστεί, αφορούσαν κινητοποιήσεις του 1996. Τελικά, η εκδίκαση των υποθέσεων αναβλήθηκε και παραπέμφθηκαν σε συνεκδίκαση μαζί με άλλες υποθέσεις, που εκκρεμούν στο Εφετείο, στις 28 Νοέμβρη.

Στο πλευρό τους, στο δικαστικό μέγαρο, βρέθηκαν ο γραμματέας Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ Γ. Νταφούλης, στελέχη της ΚΟΘ του ΚΚΕ και ο γραμματέας του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδης.

Εξάλλου, σε αναβολή οδηγήθηκαν και οι 11 υποθέσεις που είχαν οριστεί να εκδικαστούν σε δεύτερο βαθμό, χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου. Από αυτές τις υποθέσεις, πρωτόδικα ο Ν. Μήτσιου έχει «φορτωθεί» με 8 χρόνια φυλακή, ενώ άλλοι 20 κάτοικοι (18 από την Ολυμπιάδα και 2 από Ρεντίνα και Ιερισσό), έχουν καταδικαστεί συνολικά σε 9 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση.

Και ενώ δεν έχει τέλος η επιχείρηση τρομοκρατίας και διώξεων των κατοίκων, που αντιδρούν στην καταστροφική επένδυση μεταλλουργίας χρυσού, η εταιρία συνεχίζει την ασύδοτη δράση της. Ετσι προχτές, ξεκίνησε εργασίες για τη δημιουργία καινούριας γέφυρας στην περιοχή του Μαυρόλακκα (η προηγούμενη καταστράφηκε στις πλημμύρες του Οκτώβρη του 2000), με την οποία θα ενώσει τη λεκάνη αποβλήτων με το χώρο του εργοστασίου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με προφορική σύμφωνη γνώμη του νομάρχη και με βάση μια απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία γνωμοδοτεί θετικά σε αίτηση της TVX, που αναφέρεται μόνο σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.

Και για άλλη μια φορά, ενώ η εταιρία παρανομεί, η αστυνομία την προστατεύει και απειλεί τους κατοίκους με νέες συλλήψεις και δικαστικές διώξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ