Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποποιούνται πολιτικές σκοπιμότητες οι δικαστές

Είναι ανεπίτρεπτο να αποδίδονται στις ενέργειες των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών πολιτικές σκοπιμότητες. Την απάντηση αυτή έδωσε χτες ο Αρειος Πάγος μέσω της διοικητικής Ολομέλειας, κυρίως προς την κυβέρνηση, η οποία, μέσω διαφόρων παραγόντων και προεξάρχοντος του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Ρέππα, έχει κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες στην περίπτωση του πορίσματος Δ. Γέρακα για τη ΔΕΚΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πόρισμα Γέρακα που παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη έκανε λόγο για ευθύνες κυβερνητικών παραγόντων σχετικά με τις δραστηριότητες της ΔΕΚΑ στο Χρηματιστήριο.

Η διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με ψήφους 32-12 έκρινε χτες ότι θα έπρεπε να λάβει θέση στο θέμα που είχε δημιουργηθεί με το σχολιασμό εισαγγελικών ενεργειών. Ομόφωνα έκρινε ότι οι ενέργειες των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών «υπόκεινται σε κριτική, η οποία είναι ελεύθερη σε μια δημοκρατική κοινωνία», αλλά «δεν είναι επιτρεπτό να αποδίδονται αβασάνιστα στις ενέργειές τους πολιτικές σκοπιμότητες, πολύ δε περισσότερο που αυτοί, για να διαφυλάξουν την ουδετερότητά τους, δεν μπορούν να απαντήσουν». Στην ίδια απόφαση η Ολομέλεια του ΣτΕ αναφέρει ότι κάθε ανάμειξη των δικαστικών λειτουργών «σε πολιτικές διαμάχες μπορεί να διαταράξει την πεποίθηση του λαού στην αμεροληψία της ελληνικής δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ