Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίωξη κατά υπευθύνων παιδικού σταθμού

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν χτες η ιδιοκτήτρια του βρεφονηπιακού σταθμού «Το πατουχάκι» στην περιοχή Πάτημα Χαλανδρίου (Εκάτης 23) Παναγιώτα Σταθέλου και οι νηπιαγωγοί Εύη Σταθέλου και Αικατερίνη Κώτση, που συνελήφθησαν ως υπεύθυνες για το θάνατο του αβάπτιστου πεντάμηνου αγοριού του Αλβανού οικοδόμου Μιχ. Μπακάλι το πρωί της Τετάρτης, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι μετανάστες γονείς του άτυχου βρέφους είχαν εμπιστευτεί τη φύλαξή του στο συγκεκριμένο παιδικό σταθμό, προκειμένου να μπορούν να εργάζονται. Ομως, η ζωή τούς έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι. Το μωρό τους βρέθηκε προχτές κρεμασμένο από τα κάγκελα του διώροφου ξύλινου κρεβατιού του. Είχε ξυπνήσει χωρίς να το αντιληφθεί κανείς και είχε συρθεί ως το διαχωριστικό άνοιγμα στη βάση του κρεβατιού, βγάζοντας έξω από αυτό, στο κενό, τα πόδια και το κορμάκι του ενώ το κεφάλι του, που δε χωρούσε, έμεινε εκεί σφηνωμένο. Οταν το βρήκαν, ήταν πια αργά. Στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου το μετέφεραν, διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του.

Εναντίον των γυναικών υπευθύνων του σταθμού ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Παραπέμφθηκαν σε δίκη και αφέθηκαν ελεύθερες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ