Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εύσημα από την ΕΕ για το αντιλαϊκό πρόγραμμα

ΒΙΕΝΝΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Τον ενεργό ρόλο της νέας αντιλαϊκής κυβέρνησης της Αυστρίας (Λαϊκό Κόμμα - Κόμμα Ελευθερίας) για την αναβάθμιση των συμφερόντων του αυστριακού κεφαλαίου στην ΕΕ, μετέφερε ο καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά τη χτεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στις Βρυξέλλες.

«Η Αυστρία είναι μια φιλοευρωπαϊκή χώρα που θέλει να συμμετάσχει ενεργά στην ΕΕ», τόνισε. Ο ίδιος θα ήθελε σε σημαντικά ζητήματα να ενισχυθεί η ΕΕ και σε μικρότερα θέματα να έχουν περισσότερες αρμοδιότητες τα κράτη ή οι περιφέρειες, όπως είπε.

Ο Αυστριακός καγκελάριος απέρριψε την ανακατανομή των προσφύγων στο εσωτερικό της ΕΕ, λέγοντας πως «δεν θα λύσει το πρόβλημα». «Πρέπει να ασφαλίσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα και να αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι ποιος θα έρθει στην Ευρώπη, όχι οι λαθρέμποροι», συμπλήρωσε.

Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ εξέφρασε τη σιγουριά του για καλή μελλοντική συνεργασία με τη νέα αυστριακή κυβέρνηση, καθώς «όσα γράφονται στο κυβερνητικό σας πρόγραμμα, μας ταιριάζουν σχεδόν στο 100%». Ενα κυβερνητικό πρόγραμμα, που προβλέπει σφοδρή αντεργατική επίθεση και μεγάλα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο Ντ. Τουσκ χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ θετική και εποικοδομητική» και τον Κουρτς «έναν ενεργητικό, αποφασιστικό και φιλοευρωπαίο πολιτικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ