Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Ο Ραμαφόσα νέος αρχηγός του ANC

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.--

Ο 65χρονος Σίριλ Ραμαφόσα εξελέγη στις 18/12 νέος αρχηγός του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC), μετά από εκλογές στο συνέδριο που διεξήχθη αυτές τις μέρες στη Νότια Αφρική, με συμμετοχή 4.776 συνέδρων.

Ο εκατομμυριούχος αντιπρόεδρος της Νότιας Αφρικής, επιχειρηματίας και πρώην συνδικαλιστής (ως δικηγόρος στην Ενωση των Μεταλλωρύχων), Σίριλ Ραμαφόσα, είχε συγκεντρώσει τους περισσότερους συνέδρους από τη βασικότερη αντίπαλό του, την πρώην υπουργό και προεδρεύουσα της Αφρικανικής Ενωσης και πρώην σύζυγο του Νοτιοαφρικανού Προέδρου Τζέικομπ Ζούμα, Νκοσαζάνα Ντλαμίνι Ζούμα. Θεωρείται από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Προέδρου Τζέικομπ Ζούμα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών και καταγγελιών για διαφθορά, ενώ ως επιχειρηματίας ο ίδιος (δραστηριοποιείται σε πολλούς κλάδους σε Ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, επισιτισμό, υπηρεσίες κ.λπ.) έχει μεγάλη απήχηση στους επιχειρηματίες, που επικρότησαν την εκλογή του, προφανώς γιατί βλέπουν στήριξη των συμφερόντων τους.

Η εκλογή του θεωρείται σημαντική, ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν το 2019 στη Νότια Αφρική και αναμένεται από πολλούς να είναι ο νέος Πρόεδρος της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ