Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Πολύνεκρη ανατροπή πλοίου

ΜΑΝΙΛΑ.--

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χτες, μετά από την ανατροπή επιβατικού πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο από την πόλη Ρεάλ (70 χιλιόμετρα ανατολικά της Μανίλα) προς το μικρό νησί Πολίλο, στις ανατολικές ακτές των Φιλιππίνων.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί και ενώ στο πλοίο επέβαιναν πάνω από 250 άτομα. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πολύ σοβαρή επιδείνωση του καιρού και μεγάλα κύματα που προκάλεσαν δυσκολίες στο ταξίδι. Μέχρι χτες το βράδυ (τοπική ώρα) οι αγνοούμενοι ξεπερνούσαν τους 80. Φιλιππινέζικα ΜΜΕ μετέδιδαν ότι το πλοίο πήρε άδεια για το ταξίδι αν και στις νοτιότερες επαρχίες αναμενόταν τροπική καταιγίδα.

Οι Φιλιππίνες είναι μια χώρα με πάνω από 7.000 νησιά, ωστόσο το δίκτυο θαλάσσιων συγκοινωνιών έχει τεράστια προβλήματα και τα δυστυχήματα είναι πολύ συχνά. Μετά τη χτεσινή εξέλιξη, οι μνήμες πολλών «γύρισαν» σε αυτό που είχε γίνει πριν 30 χρόνια, όταν παραμονές Χριστουγέννων είχαν συγκρουστεί ένα πετρελαιοφόρο και ένα επιβατηγό φέρι, στο οποίο οι επιβάτες ξεπερνούσαν πάρα πολύ το όριο. Τότε είχαν χαθεί πάνω από 4.000 ζωές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ