Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
«Περιστατικό» μεταξύ ακτοφυλακής και κινεζικών αλιευτικών

ΣΕΟΥΛ.--

Σε πάνω από 200 προειδοποιητικές βολές κατέφυγε το δυτικό τμήμα της νοτιοκορεατικής ακτοφυλακής, την Τετάρτη, προκειμένου να «αντιμετωπίσει» κινεζικά αλιευτικά σκάφη που είχαν εισέλθει παράνομα στα χωρικά ύδατα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα μετέδωσαν ντόπια ΜΜΕ.

Οι «Τάιμς της Κορέας» μετέδωσαν στην ιστοσελίδα τους ότι τα συνολικά 44 αλιευτικά έπλεαν 98 χιλιόμετρα δυτικά της νήσου Γκαγκεόντο, στα ανοιχτά της (νοτιοδυτικής) επαρχίας Τζεόγια. Οι ψαράδες αγνόησαν τις επανειλημμένες εκκλήσεις που έκανε η ακτοφυλακή από ντουντούκα, ενώ η ίδια πηγή υποστήριξε ότι έξι από τα κινεζικά σκάφη «κινήθηκαν» προς ένα από τα περιπολικά σκάφη της ακτοφυλακής. Το «περιστατικό» έληξε μετά από 5,5 ολόκληρες ώρες, ενώ η εφημερίδα ανέφερε ότι η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή το ανέφερε χωρίς να διευκρινίσει αν υπήρξαν θύματα.

Παρά τις προσπάθειες περαιτέρω προσέγγισης που συνεχίζονται μεταξύ Κίνας και Νότιας Κορέας, διαφωνίες και αντιθέσεις παραμένουν. Οι δύο χώρες έχουν ακόμα εδαφικές διαφορές στην Ανατολική Κινεζική Θάλασσα, ενώ ως στενός εταίρος των ΗΠΑ η Νότια Κορέα προκαλεί τον «εκνευρισμό» της Κίνας με πολλές επιλογές, με πιο πρόσφατη την ανάπτυξη της «αντιπυραυλικής ασπίδας» THAAD στη Χερσόνησο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ