Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Συνεχίζεται η αιματηρή σύγκρουση

Η σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία καλά κρατεί, με υφέσεις και εξάρσεις στις παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ του Φλεβάρη του 2015, που στην ουσία έχει μείνει στα χαρτιά. Οι αρχές των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ (στην πραγματικότητα την εξουσία έχουν αστικές δυνάμεις που προσβλέπουν στη Ρωσία) κατήγγειλαν μόνο για χτες 36 παραβιάσεις από την πλευρά του ουκρανικού στρατού και των διαφόρων ένοπλων εθνικιστικών ταγμάτων που τον συνδράμουν. Επίσης δόθηκε στη δημοσιότητα ο συνολικός αριθμός των παραβιάσεων από τις 6 Αυγούστου και μετά, που φτάνει τις 3.962, με την χρήση διαφόρων ειδών οπλικών συστημάτων και πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών, που υποτίθεται ότι έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί.

Μόνο για χτες, οι αρχές του Ντονέτσκ κατήγγειλαν το χτύπημα με οβίδες τη νύχτα της Τετάρτης 14 κατοικιών και ενός παιδικού σταθμού, στην πόλη Γιασινοβάταγια, με 2 άμαχους νεκρούς και 3 τραυματίες. Επίσης χτυπήθηκαν εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα 170 σπίτια να μείνουν χωρίς παροχή για αρκετές ώρες. Πάντως η λεγόμενη Ομάδα Επαφής για τη σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία αποφάσισε για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς κατάπαυση του πυρός, που θα μπει σε εφαρμογή από τη 1 π.μ. της 23ης Δεκέμβρη.

Την ίδια ώρα, ο μεγαλοκαπιταλιστής Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δηλώνει ότι θα ενισχυθούν οι λεγόμενες «αντιτρομοκρατικές» δυνάμεις του ουκρανικού στρατού στο Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) και η προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο σενάριο για τις εξελίξεις στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ